F1:Τους πήρε τα κλειδιά η mercedes

Άλλο ένα πολύ εντυπωσιακό γκρα πρι της F1 είδαμε χθες που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Verstappen χθες πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του και σήμερα είχε όλα τα εφόδια για να πάρει και τον αγώνα.

Στην εκκίνηση κατάφερε να κρατήσει την θέση του ενώ ο Bottas στην προσπάθεια του να κρατήσει τον Hamilton πίσω του τραυμάτισε την εμπρός του αεροτομή, με αποτέλεσμα να χάσει κάθε ελπίδα για νίκη, μιας και έπρεπε να μπει στα Pits.

Ο Hamilton άρχισε να καλύπτει την διαφορά με τον Verstappen και η μεταξύ τους μάχη δόθηκε στα μέσα του αγώνα. Ο Verstappen έπαιρνε ανάσες προσπερνώντας πιο αργά μονοθέσια, αλλά ο Hamilton έχει την εμπειρία να διαχειριστεί κρίσεις!

 Η μάχη μεγάλη με τον Hamilton να προσπερνά τον Verstappen αλλά ταυτόχρονα να βγαίνει εκτός πίστας.


Ο Hamilton έμεινε για κάποιους γύρους πίσω και άρχισε να πιέζει ξανά. Ωστόσο η Mercedes αιφνιδίασε με αλλαγή τακτικής βάζοντας τον Hamilton στον 50ο γύρο στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Με την μέση πλέον γόμα ο Hamilton άρχισε να πιέζει και να πρέπει σε 20 γύρους να καλύψει διαφορά 19 δευτερολέπτων! Αναμφίβολα μια επιλογή με μεγάλο ρίσκο. Την ίδια στιγμή η Ferrari εκτός μάχης συντηρούσε την 3η και 4η θέση με τους Leclerc και Vettel αντίστοιχα.

Μόνο που ένα γύρο πριν το τέλος άλλαξαν μεταξύ τους θέσεις.


Ο Hamilton συνέχισε να πιέζει κάνοντας συνεχώς κορυφαίους χρόνους με στόχο να φτάσει τον Verstappen. Στο μεταξύ εξαιρετική η μάχη του Magnusen με τον Ricciardo.

Η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται λίγο πριν το τέλος του αγώνα με την πρόβλεψη να λέει ότι ο Hamilton θα φτάσει τον Verstappen λίγο πριν το τέλος.

Τελικά πέντε γύρους πριν το τέλος του αγώνα τον έφτασε! Άνετα τρείς γύρους πριν το τέλος τον προσπέρασε, δικαιώνοντας στην στρατηγική της Mercedes, κλέβοντας την φαινομενικά σίγουρη νίκη από τον Verstappen. Μπράβο στον Hamilton αλλά και στην Mercedes που έδωσαν χρώμα στον αγώνα! Επόμενο ραντεβού σε τρείς εβδομάδες.