Συντονιστικό για την Πολιτική Προστασία κάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης

Σύσκεψη στον Δήμο Δέλτα

Συντονιστικό για την Πολιτική Προστασία κάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων ετοιμάζει ο δήμος Δέλτα

με το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας και των αρμοδίων υπηρεσιών.

Στη σύσκεψη που έγινε στο συνεδριακό κέντρο ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η υπηρεσία πολιτικής Προστασίας του δήμου

και να υπάρξει στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους όμορους δήμους για την συνεργασία των υπηρεσιών σε περίπτωση ανάγκης.

«Είμαστε ένας δήμος

που έχουμε το μεγαλύτερο σύμπλεγμα βιομηχανιών στη χώρα και παρόλαυτα δεν έχουμε την βοήθεια που θα έπρεπε από το κράτος.

Προσπαθούμε μόνοι μας να λύσουμε τεράστια προβλήματα καθημερινότητας και χρειάζεται να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, πλημμύρες και φυσικές καταστροφές.

Το φράγμα του Καλοχώριου που απειλήθηκε να σπάσει τις προηγούμενες ημέρες θα προκαλούσε πλημμύρες και καταστροφές σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Εμείς σαν δήμος δεν έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ούτε το απαραίτητο προσωπικό για να προλάβουμε τέτοια μεγάλα προβλήματα. Συνεργαζόμαστε ωστόσο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η περιοχή μας επίσης κινδυνεύει άμεσα από πλημμύρες από τον Λουδία τον Αξιό και τον Γαλλικό. Η ρύπανση από τις βιομηχανικές μονάδες αλλά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς

ή εκρήξεων από τα φορτηγά πλοία που δένουν στο Καλοχώρι για να τροφοδοτήσουν τα ΕΛΠΕ είναι ορατός.

Οι ανάγκες που έχουμε είναι πολλές και χρειάζεται επαγρύπνηση καθώς οι δυνάμεις μας είναι λίγες» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης δικτύου εθελοντών για την συνδρομή τους σε περιπτώσεις ανάγκης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης τόνισε ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Γηρυόνη ήταν ένα τεστ για τις δυνάμεις του Δήμου που ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στις ανάγκες που προέκυψαν.

Ο κ Γλώσσης

τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθουν στο δήμο άλλοι 1,500 τόνοι αλάτι ενώ θα οριστικοποιηθεί και η σύμβαση για απόκτηση εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Φάνης Αλμπάνης τόνισε την ανάγκη καθαρισμού των ιδιοκτησιών από φερτά υλικά τα οποία μπορούν να παρασυρθούν και να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο υποδιοικητής του 6ου πυροσβεστικού Σταθμού Σίνδου και ο αστυνομικός διευθυντής Σίνδου μίλησαν για την συνεργασία πυροσβεστικής Αστυνομίας για το προληπτικό κλείσιμο της προέκτασης της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οδηγοί και παρασυρθούν από τα νερά του Γαλλικού ποταμού όταν υπάρχει έντονη βροχόπτωση στην περιοχή.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Δημήτρης Τερζίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης, ο αστυνομικός διευθυντής Σίνδου Δημήτρης Μπάκας, εκπρόσωπος του δασαρχείου, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του δήμου Δέλτα και οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ.

Συντονιστικό για την Πολιτική Προστασία κάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και άλλα νέα του Δήμου

ακολουθήστε μας στο facebook