5 νεκροί και 156 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Τσιόρδας

Tο περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού, σε κάθε περίπτωση σταδιακά και με προσοχή, δίνει
το γεγονός μείωσης της καμπύλης των σοβαρά νοσηλευομένων στην χώρα μας,επιβεβαίωσε σήμερα κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σημαντικότερο για μένα όσον αφορά την πατρίδα μας είναι οι ζωές που κερδήθηκαν. Από εκεί πρέπει
να αντλήσουμε αισιοδοξία. Από το ότι προετοιμαστήκαμε καλύτερα για το μέλλον και εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλά καθώς πειθαρχήσαμε στα μέτρα και με συνεργασία όλων μας γλυτώσαμε τα χειρότερα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Τσιόδρας, επισημαίνοντας πως η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται και αυτό δίνει ένα περιθώριο χαλάρωσης των μέτρων που όμως θα συμβεί σταδιακά και με προσοχή.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό τόνισε πως το Ρ0 είναι κάτω από 1 και σε κάθε περίπτωση σκοπός είναι να μην ανακάμψει η πανδημία στη χώρα μας μετά από μία τόσο επιτυχημένη πορεία, σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο.

Όπως εξήγησε, με βάση την επιδημιολογική απεικόνιση θα κρίνεται σε κάθε βήμα αν ενδείκνυται ακόμη περαιτέρω χαλάρωση, αναμονή ή κλιμάκωση των μέτρων.

O Τσιόδρας ξεκαθάρισε

ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από την ηγεσία του κράτους περαιτέρω σημαντικές παρεμβάσεις σχετικά με τα μέτρα και τη σταδιακή και ελεγχόμενη χαλάρωσή τους και τόνισε ότι την Τετάρτη, θα υπάρξει και συνεδρίαση της Επιτροπής Επιστημόνων, που εισηγείται κάποια από τα καίρια θέματα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχολεία, σημειώνοντας ότι η Επιστημονική Επιτροπή θα εισηγηθεί στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με γνώμονα τη δημόσια Υγεία και την προστασία των παιδιών.
Τα παιδιά ανήκουν στις μη ευάλωτες ομάδες, ευτυχώς για όλους, και κινδυνεύουν λιγότερο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και επανέλαβε πως καθοριστική θα είναι εφεξής η σχολαστική επιτήρηση της υγείας μας και η τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής.

Ακόμη πέντε θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας
τον αριθμό των θυμάτων σε 121. Ανακοινώθηκαν 156 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2401.

Τους 121 έφτασαν οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε
πέντε ακόμη θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Οι 32 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 74 έτη και το 91%
είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ήταν άνω των 70 ετών.

Ακόμη ανακοινώθηκαν 156 νέα κρούσματα, 150 εκ των οποίων είναι σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι
που τέθηκε σε καραντίνα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 2401.

Το 56% των κρουσμάτων αφορά άνδρες και τα 572 σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ τα 1111 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών
ανέρχεται σε 59.

Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη και οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες. Το 84,7% των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Τις τελευταίες ώρες 46 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 55.666
κλινικά δείγματα.