21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Νέα μέτρα

Νέα μέτρα στην Ελλάδα

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα! Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας παρουσία για πρώτη φορά του
υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 352 εκ των οποίων τα 21 διαγνώστηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Βάση των ίδιων στοιχείων τα 51 είναι τα απροσδιόριστα κρούσματα, ενώ εννέα εκ των νοσηλευομένων είναι διασωληνωμένοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες.

Την ίδια στιγμή έχουν γίνει 4.320 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας είχε νωρίτερα συνάντηση με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αναμένεται να αποφασίσει για τη λειτουργία των ναών.

Πάντως σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Νέα μέτρα

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι ανοικτά θα είναι φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.

Επίσης ανέφερε πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε ότι μπήκαν σε καραντίνα για 14 ημέρες τα δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά.

Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμη και σε νέα αντίστοιχα μέτρα σε διευρυμένη γεωγραφική περιφέρεια.