2ο Ατομικό Σχολικό Τουρνουά σκάκι Δήμου Δέλτα

Σκάκι στον Δήμο Δέλτα

2ο Ατομικό Σχολικό Τουρνουά σκάκι Δήμου Δέλτα . Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε το 2ο Ατομικό Σχολικό Τουρνουά Σκάκι Δήμου Δέλτα σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα και τον Σκακιστικό Όμιλο Ιωνίας Θεσσαλονίκης (Σκακιστική Ακαδημία Δέλτα Αξιού), με σκοπό να ασχοληθούν με το μαγικό κόσμο του σκακιού όλο και περισσότερα παιδιά του Δήμου Δέλτα.


Το σκάκι ως παιχνίδι και πνευματικό άθλημα προσφέρει πάρα πολλά οφέλη τα οποία έχουν αποδειχτεί και επιστημονικά, όπως τη βελτίωση της μνήμης, την αύξηση της ευφυΐας, την αυτοσυγκέντρωση, τη δημιουργικότητα, την αναλυτική σκέψη, τη βελτίωση των μαθητικών επιδόσεων και την κοινωνικοποίηση των παιδιών.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλάστρας “Δημ. Κ. Χαντές”, Τ.Κ. 57300, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, από τις 18:00 έως τις 20:30 και θα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων (Δημοτικά Γυμνάσια, Λύκεια) του Δήμου Δέλτα με απώτερο σκοπό να συμμετέχουν και παιδιά που δε γνωρίζουν τους κανόνες του σκακιού.


Το τουρνουά θα είναι πέντε (5) γύρων με χρόνο σκέψης δέκα (10΄) λεπτά και πέντε (5΄) δευτερόλεπτα προστιθέμενο χρόνο και θα γίνει διαχωρισμός σε γκρουπ: 1ο γκρουπ: Α+Β Δημοτικού, 2ο γκρουπ: Γ+Δ Δημοτικού, 3ο γκρουπ: Ε+ΣΤ Δημοτικού, 4ο γκρουπ: Γυμνάσια, 5ο γκρουπ: Λύκεια.
Η προώθηση της επιστολής σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών βαθμίδων του Δήμου Δέλτα αποτελεί ευτυχές γεγονός!!!


Θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια στους πρώτους νικητές και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Στο σύνδεσμο: https://forms.gle/gPR152McBUKk6pNq5 και στο email: chess.ionias.thess@gmail.com.
Σας περιμένουμε!!!
Με εκτίμηση
Εκ της διοργάνωσης

Ακολουθήστε μας στο facebook