Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών – Μαθαίνουμε παίζοντας. Παίζουμε μαθαίνοντας!

ΚΔΑΠ Δενδρόσπιτο Χαλάστρα

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) από το 1996 μέχρι σήμερα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών να απολαμβάνουν δωρεάν ψυχαγωγία και μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης.

Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές,
να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται. Τα παιδιά κάνουν φιλίες, δυναμώνουν τις ήδη υπάρχουσες και εξελίσσουν τα ταλέντα τους
και τις δεξιότητες τους μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν. Αναπτύσσουν δημιουργικά
και απρόσκοπτα όχι μόνο πνευματικές, κοινωνικές και συναισθηματικές  δεξιότητες αλλά και σωματικές
και κινητικές ικανότητες.


Οι περισσότεροι γονείς θα θέλαμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν, όπως εμείς, στις αλάνες με ατελείωτο ελεύθερο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς πλέον αυτό είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Τα δεδομένα και οι εποχές έχουν αλλάξει.
Πλέον τα παιδιά είναι όλη μέρα με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι και μάλιστα από μικρή ηλικία. Αρκετές φορές ίσως τον ελεύθερο χρόνο τους τον περνάνε μπροστά σε μία οθόνη για ώρες.
Αυτό το πρόβλημα έρχονται να λύσουν και να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Μαθαίνουμε παίζοντας. Παίζουμε μαθαίνοντας!


Στα ΚΔΑΠ Δεντρόσπιτο

το μαθησιακό μας πρόγραμμα ενθαρρύνει την αγάπη για διά βίου μάθηση και υποστηρίζει την επαφή με τη φύση και τα στοιχεία της, την ανάδειξη της δημιουργικότητας και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μέσα από παιδαγωγικές δραστηριότητες, ατομικές ή ομαδικές.
Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τα παιδιά σε αυτά τα πρώτα σημαντικά χρόνια, να γίνουν τολμηροί εξερευνητές του σήμερα με αυτοπεποίθηση για μια ολόκληρη ζωή. Μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων παρέχουμε στα παιδιά ένα περιβάλλον γεμάτο με ερεθίσματα.
Τους δίνεται επομένως η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη, την Επιστήμη, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, τη Λογοτεχνία, το Θέατρο, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μαγειρική, τη Δημιουργική Γραφή εξερευνώντας πολλούς τομείς και τελικά τον ίδιο τους τον εαυτό.


Το όραμά μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της γνωστικής και συναισθηματικής ευφυΐας των παιδιών, δίνοντας τους ερεθίσματα μέσα από καινοτόμες δραστηριότητες. Έξυπνα παιδιά πιστεύουμε ότι είναι τα επικοινωνιακά παιδιά, τα οποία έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και είναι ανοικτά στις προκλήσεις. Για το λόγο αυτό σχεδιάσαμε δραστηριότητες που στοχεύουν στη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας καθώς και στην ανακάλυψη των κλίσεων και των ταλέντων των παιδιών. Τα εργαστήρια στα οποία μπορεί ένα παιδί να συμμετέχει είναι:


⦁ Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, οπού τα παιδιά μέσα από την τέχνη αποτυπώνουν την ψυχή τους
⦁ Σχολική Μελέτη, μέσα από την οποία μαθαίνουν και αποκτούν τρόπους οργάνωσης και μεθοδικότητας στο διάβασμα
⦁ Ρομποτική, όπου η καινοτομία και το ερευνητικό πνεύμα γεννάται στις ομάδες των παιδιών
⦁ Εργαστήρια μαγειρικής, που ξετρελαίνουν και ενθουσιάζουν τα παιδιά καλλιεργούν μαθησιακές , επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητες
⦁ Εργαστήρια Αρχιτεκτονικής, που τους μαθαίνουν έννοιες όπως η δόμηση, η σύνθεση και η δημιουργία
⦁ Γυμναστική, γιατί «Νους υγιής εν σώματι υγιεί»
⦁ Χορός, όπου μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση, ταξιδεύει, ηρεμεί και εξευγενίζει την ψυχή του κάθε παιδιού
⦁ Επιτραπέζια παιχνίδια γνώσης και στρατηγικής, σκάκι, πάζλ, παιχνίδια γνωριμίας, επικοινωνίας και εξερεύνησης προσφέρουν στα παιδιά στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης
⦁ Μουσικοκινητική Αγωγή, σημαίνει βιωματική εμπειρία σε μία διαρκή εναλλαγή ήχων, κινήσεων, χρωμάτων και αισθήσεων
⦁ Εργαστήρι Πειραμάτων, όπου γνωρίζουν την επιστήμη βιωματικά, τη βλέπουν, την αγγίζουν, τη μυρίζουν, κι εκείνη τους ξαφνιάζει και τους μαγεύει
⦁ Θεατρικό Παιχνίδι, μαθαίνει στα παιδιά να μη φοβούνται να εκφράζονται, να αυτοσυγκεντρώνονται, να αυτοσχεδιάζουν, να ανακαλύπτουν και να εξερευνούν τον εαυτό τους και τους άλλους
⦁ Δημιουργική Γραφή, με τα μολύβια για οδηγό, ιστορίες φτιάχνουμε ένα σωρό
⦁ Μουσική Αγωγή, ανακαλύπτουμε, παρέα με τους μικρούς μας φίλους, τον όμορφο κόσμο της μουσικής
⦁ Μικροί Εξερευνητές και ένα ταξίδι ξεκινά στις 5 ηπείρους, με σκοπό να ανακαλύψουμε το σπίτι μας
⦁ Σκάκι, ένας διασκεδαστικός τρόπος να ακονίσουν τα παιδιά το μυαλό τους
⦁ Ευ Αγωνίζεσθαι, σημαίνει να παίζεις δίκαια, να παίζεις καθαρά, να προσέχεις τους πειρασμούς, και να σέβεσαι την αθλητική διαδικασία, στους συναθλητές και αντιπάλους
⦁ Eco Kids και ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος
⦁ Θεματικά Party, γιατί στα πανηγύρια είμαστε οι καλύτεροι!!!

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών


Η ομάδα μας, κινητήριος δύναμη που διασφαλίζει το υψηλό και ποιοτικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Οι εκπαιδευτικοί μας διαθέτουν απόλυτη επιστημονική επάρκεια σε σχέση με τα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα που καλούνται να υπηρετήσουν, εμπειρία στον χώρο της εκπαίδευσης και των δραστηριοτήτων και κυρίως αγάπη για τα παιδιά.
Είναι παιδαγωγοί με όλο το βάθος και το εύρος της πολυσήμαντης αυτής ιδιότητας. Διακρίνονται για την ιδιαίτερη ευαισθησία τους, αλλά και την εξειδικευμένη γνώση, κατάρτιση και εμπειρία τους, στους στοχευμένους χειρισμούς που απαιτούνται στα όποια ζητήματα παρουσιάζονται στην καθημερινή πρακτική, ανάλογα πάντα με την ηλικία και τη μοναδικότητα- ιδιαιτερότητα κάθε παιδιού.


Εν αναμονή λοιπόν της δημοσίευσης του νέου Προγράμματος ”Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” για τη Σχολική Χρονιά 2022-2023, οι μητέρες που επιθυμούν να λάβουν voucher και να εγγράψουν Δωρεάν τα παιδιά τους στα Κ.Δ.Α.Π. Δεντρόσπιτα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.
Αναλαμβάνουμε εντελώς δωρεάν χωρίς καμία επιβάρυνση ολόκληρη τη διαδικασία υποβολής αίτησης για το κουπόνι voucher του EΣΠA, που εξασφαλίζει τη δωρεάν συμμετοχή και παρακολούθηση των προγραμμάτων και δραστηριοτήτων μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στα Δεντρόσπιτά μας.
Μέσα από τις δράσεις μας, τις κατασκευές, τη ρομποτική, τα μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, τα μαγικά πειράματα, το χορό, τη γυμναστική, τη μαγειρική, τα ομαδικά παιχνίδια και πολλά άλλα, θα κάνουμε μια δροσερή βουτιά στον κόσμο της γνώσης, της τέχνης, του αθλητισμού και της δημιουργίας.
Ετοιμαστείτε λοιπόν γιατί το ταξίδι ξεκινάει….
Επιβιβαστείτε μαζί μας δηλώνοντας τη συμμετοχή σας στα τηλέφωνα:
Χαλάστρα 2310794360
Μάλγαρα – Κύμινα 2391042063