Χαρδαλιάς: Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αλλιώς

100 νεκρούς σήμερα

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί αυξημένες άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υπενθύμισε πως τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων ισχύουν στο ακέραιο όπως ισχύουν και τα πρόστιμα έως τις 4 Μαΐου.

Παράλληλα, τόνισε με αφορμή την επερχόμενη αργία της Πρωτομαγιάς ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια εξόδου για το τριήμερο, καθώς κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής.

«Μπορεί όσο περνάει ο καιρός να είναι πιο δύσκολο να μείνουμε σπίτι, ωστόσο δεν πρέπει η ανυπομονησία και η κούραση να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αλλιώς. Όλοι θα ξέρουν την αρχή της εβδομάδας εγκυρα και έγκαιρα τι
θα γίνει και πώς αναφορικά με την άρση των μέτρων» υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης πως από τη Δευτέρα 27 Απριλίου θα μπορεί να γίνεται μετακίνηση προς δικαστήρια και Ειρηνοδικεία με τον κωδικό “Β2”, δηλαδή αυτόν για τις τράπεζες.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι «η επόμενη φάση θα είναι η επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα και όχι στη συνήθη κανονικότητα και θα χρειαστεί η διατήρηση της κοινωνικής ευθύνης. Θα έχουμε κρούσματα και θα χάνουμε συνανθρώπους μας . Η μη τήρηση των κανόνων δεν θα γίνει αποδεκτή. Τα μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς και κάποιες περιοχές θα ξαναμπούν σε καραντίνα» σημείωσε

Με αφορμή τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε η Αρχή Διαφάνειας στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε οριζόντιους ελέγχους σε ιδιωτικούς φορείς Υγείας από την Αρχή Διαφάνειας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την Τρίτη 28 Απριλίου αίρονται οι περιορισμοί στη Μύκονο.