Φρανκενστάιν:και όμως υπάρχει

Σκηνές βγαλμένες από την ταινία τρόμου «Φρανκενστάιν» αντίκρισαν πράκτορες του FBI στο Κέντρο Βιολογικών Ερευνών της Αριζόνα, όταν -μεταξύ άλλων φρικιαστικών εικόνων- είδαν ένα ανδρικό πτώμα με… γυναικείο κεφάλι κρεμασμένο στον τοίχο

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ είχε ερευνήσει τον χώρο πριν πέντε χρόνια, στο πλαίσιο έρευνας για παράνομη ανταλλαγή και εμπόριο ανθρώπινων μελών. Ωστόσο, οι συγκλονιστικές περιγραφές δημοσιοποιήθηκαν λίγες ημέρες πριν, μετά από καταγγελίες συγγενών νεκρών που είχαν δωρίσει τα σώματά τους για να βοηθήσουν την έρευνα των επιστημόνων.

Οι πράκτορες του FBI στον χώρο βρήκαν έναν καταψύκτη γεμάτο με ανδρικά γεννητικά όργανα, μολυσμένα κεφάλια, χέρια και πόδια. Αποκάλυψαν επίσης ότι τα πτώματα είχαν διαμελιστεί με αλυσοπρίονο και πριόνι, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Independent. Το μεγαλύτερο σοκ των πρακτόρων ήταν όταν αντίκρισαν ένα μικροσκοπικό κεφάλι γυναίκας… ραμμένο σε έναν μεγάλο ανδρικό σώμα «όπως ο Φρανκενστάιν». Οι Αρχές περιέγραψαν το δημιούργημα αυτό ως ένα «νοσηρό αστείο».

Σύμφωνα με όσα ανακάλυψε το FBI, το κέντρο πουλούσε ανθρώπινα όργανα σε «τσουχτερές» τιμές. Συγκεκριμένα, ένα κεφάλι κόστιζε κοντά στα 500 δολάρια, τα χέρια 750 δολάρια, ενώ ένα ολόκληρο σώμα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τα 5.000 δολάρια! Ο ιδιοκτήτης του κέντρου Stephen Gore, δήλωσε ένοχος τον Οκτώβριο του 2018 και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή και σε τέσσερα χρόνια δικαστικής επιτήρησης.