Υφαλοκρηπίδα μέχρι την Κρήτη λένε οι Τούρκοι

Υφαλοκρηπίδα μέχρι την Κρήτη λένε οι Τούρκοι. Χάρτη που εμφανίζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα να εκτείνεται νότια του Καστελόριζου και της Ρόδου, ανατολικά της Κρήτης, αγνοώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσίασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε διάσκεψη στην Άγκυρα.

Στην ομιλία του ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων ανά πάσα στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Είπε επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η πολιτική ισότητα και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι απαραίτητη και, σε αυτή τη βάση, η Άγκυρα δεν αποκλείει κανένα μοντέλο λύσης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε εποικοδομητικές και με καλές προθέσεις τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Τουρκοκύπριοι, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, απλά και μόνο για να υπάρξει διαπραγμάτευση, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσαβούσογλου κάλεσε όλα τα μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο να συνεργαστούν για την ευημερία της περιοχής και των λαών και όπως τόνισε, η Άγκυρα τείνει χείρα φιλίας σε εκείνους που κάνουν το ίδιο προς την πλευρά της.