Το 2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων στο πρόγραμμα e twinning

πρόγραμμα Etwinning

Το 2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων στο πρόγραμμα e twinning. Τα προγράμματα e twinning είναι
μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες αλλά
και την Ελλάδα συνεργάζονται και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.
Οι εκπαιδευτικοί του 2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων και του Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής ήταν οι ιδρυτές ς ενός προγράμματος etwinning με θέμα :
«Μέσα σε ένα καραβάκι ταξιδεύουμε…την Όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη γυρεύουμε» .
Ένα πρόγραμμα για να γνωρίσουμε τον μεγάλο δημιουργό και το έργο του.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν το 50ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, το 2ο Νηπ. Φερών Ν. Έβρου, το 17ο και το 23ο Νηπ. Αλεξανδρούπολης, το Νηπιαγωγείο Λακκιάς Ν. Θεσσαλονίκης, το Νηπιαγωγείο Λυκείου Ν. Ροδόπης, το 6ο Νηπ. Φερών Περίβλεπτου Ν. Μαγνησίας


Ξεκινώντας το έργο, αρχίσαμε ένα μουσικό ταξίδι, σταματώντας και ζωντανεύοντας (με κατασκευές, ζωγραφιές, μουσικά όργανα και την τεχνολογία) κάποια από τα πολλά έργα του μεγάλου δημιουργού. Οδηγοί στο ταξίδι μας ήταν η φαντασία μας, η μουσική και η τέχνη.

Όμορφη Πόλη


Συνταξιδιώτες μας ήταν τα υπόλοιπα νηπιαγωγεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με τα οποία μοιραστήκαμε εμπειρίες, ιδέες και βιώματα. Το πρόγραμμα συνδέθηκε με το ΔΕΠΠΣ και προσεγγίστηκε διαθεματικά. Κατά την διάρκεια της υλοποίησης του η μουσική λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των σχολείων που συμμετείχαν σε αυτό. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά συνεργάστηκαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, οργανώθηκαν κοινές δράσεις, διατηρώντας παράλληλα το κάθε σχολείο το δικό του στίγμα.


Παράλληλα γίνονταν διάχυση του προγράμματος στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις και συνέβαλλαν στην επίτευξη των στόχων του.
Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουμε όλοι πιο πλούσιοι σε μαθησιακές εμπειρίες .


Το 2o Νηπιαγωγείο Κυμίνων βραβεύτηκε με Ετικέτα Ποιότητας για το πρόγραμμα e twinning με τίτλο: «Από τον σπόρο στον καρπό… μια Ελλάδα στη χούφτα μου κρατώ». From the seedto the fruit … i hold a Greece in myhandful.» που εκπόνησε στην σχολική χρονιά 2020-2021 σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο της Αγίας Παρασκευής Ν. Θεσσαλονίκης και το GriekseSchoolUtrecht στην Ολλανδία
Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου
κ. Χρυσούλα Ζιώγα