Τζιτζικώστας Γιουτίκας στο φράγμα Έλλης στον Αξιό

Αυτοψία Τζιτζικώστα Γιουτίκα στο φράγμα Έλλης

Τζιτζικώστας Γιουτίκας στο φράγμα Έλλης στον Αξιό. Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης του φράγματος Έλλης, στην Ελεούσα του Δήμου Χαλκηδόνας, ενός φράγματος που κατασκευάστηκε
το 1958 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή,

από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Γιουτίκα Κώστα παρουσία του Δημάρχου Χαλκηδόνας Σταύρου Αναγνωστόπουλου .
Το φράγμα της Έλλης αποτελεί τις μείζονες υποδομές άρδευσης του κάμπου της Θεσσαλονίκης, καθώς εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες 350.000 στρεμμάτων με καλλιέργειες!


Επί 65 χρόνια δεν έγιναν παρεμβάσεις στο φράγμα, όμως σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκτελούν εργασίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν από το πέρασμα του χρόνου.


Έτσι, το σημαντικότατο αυτό φράγμα για την άρδευση του κάμπου της Θεσσαλονίκης θωρακίζεται. Οι υπηρεσίες μας λύνουν όλα τα ζητήματα που παρουσιάστηκαν και με τις εργασίες που εκτελούνται διασφαλίζουμε ότι δεν θα υπάρχουν διαρροές νερού και άρα δεν θα υπάρχουν προβλήματα
τους θερινούς μήνες στην άρδευση των καλλιεργειών.


Οι εργασίες ολοκληρώνονται τις επόμενες δύο εβδομάδες, από την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου.
Στο φράγμα της Έλλης στον Αξιό ποταμό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε
σε μια μεγάλη παρέμβαση που δίνει ανάσα ζωής στον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής
και παράλληλα προστατεύει τους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον.


Κώστας Γιουτίκας
Το πρωί, συνόδευσα τον Περιφερειάρxη Απ. Τζιτζικώστα στο φράγμα, όπου ενημερώθηκε
για τις εργασίες οι οποίες έγιναν με χρηματοδότηση της ΠΚΜ, προκειμένου για την εξασφάλιση της ομαλής του λειτουργίας και την απρόσκοπτη άρδευση καλλιεργειών δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων, στη Χαλάστρα, το Καλοχώρι, τα Κύμινα, τα Μάλγαρα, τον Άγιο Αθανάσιο.


Θωρακίζουμε την Κεντρική Μακεδονία από τις πλημμύρες και τις καταστροφικές συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής, αξιοποιούμε τις πολύτιμες ποσότητες νερού που μεταφέρει ο Αξιός ποταμός, δίνουμε ζωή στον τόπο. Φροντίζουμε τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα μας στο facebook Τζιτζικώστας Γιουτίκας στο φράγμα Έλλης στον Αξιό