Τα βρήκαν Ιωαννίδης και Διαμαντόπουλος για το καλό του Τόπου

Ιωαννίδης και Διαμαντόπουλος μαζί

Τα βρήκαν Ιωαννίδης και Διαμαντόπουλος για το καλό του Τόπου.Σε κοινή γραμμή από εδώ και
πέρα ο Δήμαρχος Ιωαννίδης και ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος επικεφαλής της Παράταξης !!Ο Δήμος μας!!.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Γιάννη Ιωαννίδη-Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου:

Εξ αρχής ήταν φανερό, ότι το εκλογικό σύστημα του Κλεισθένη θα αποτελούσε για την τοπική
αυτοδιοίκηση μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Μια πρόκληση που κλήθηκαν να αναλάβουν όλες οι εκλεγμένες δημοτικές αρχές και οι δήμαρχοι που κέρδισαν τις εκλογές στη 2η Κυριακή και λόγω του δεδομένου εκλογικού συστήματος δεν είχαν
πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.

Ταυτόχρονα όμως αποτελούσε μια πρόσκληση, με αποδέκτες όλες τις δημοτικές παρατάξεις, να
ανοίξουν την πολίτικη τους οπτική, τους ορίζοντες των επιλογών τους, υιοθετώντας ένα νέο πολιτικό πολιτισμό, να καταλήξουν με θεσμικό τρόπο σε συγκλίσεις. Μια πολιτική άσκηση διαβούλευσης,
σύνθεσης απόψεων, διοικητικής αποτελεσματικότητας και δημοκρατικής νομιμοποίησης, με σταθερό οδηγό και πυξίδα, το όφελος του δήμου και όλων των δημοτών.

Παρόλο που εκδηλώθηκαν θετικά οι διαθέσεις όλων προς αυτή την κατεύθυνση, δεν υπήρξε πάντα
αίσιο και επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σήμερα μετά σχεδόν 18 μήνες,

ωρίμασαν συνθήκες και αντιλήψεις. Προχωράμε μπροστά, σεβόμενοι
την αυτοτέλεια κάθε παράταξης. Η κοινή διάθεση για προσφορά στον τόπο, μπορεί να αποτυπωθεί σε κοινό προγραμματικό βηματισμό, για την πρόοδο όλων των θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο Δέλτα, κυρίως τη βελτίωση των συνθηκών που διέπουν τη ζωή των πολιτών που κατοικούν, εργάζονται και επιχειρούν στα διοικητικά όρια του.

Ο ειλικρινής διάλογος, η εποικοδομητική συζήτηση, οι προτάσεις και οι στόχοι που καταθέσαμε, με
βάθρο αρχές και αξίες, διαμόρφωσαν κοινό παρονομαστή.

Αναγκαία συνθήκη αποτέλεσε η αποτύπωση του σχεδίου δράσης, με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Δέλτα, κέντρο βάρους τον άνθρωπο και  τη λύση των  προβλημάτων.

Κεντρικοί άξονες της συμφωνίας σύγκλισης είναι, ο Πολιτισμός, η Κοινωνική Πολιτική, η Δημόσια Υγεία, το Περιβάλλον, η Αγροτική Οικονομία, τα ζητήματα Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας, το μεγάλο πρόβλημα της Ανεργίας που επιδεινώθηκε με την επέλαση της πανδημίας και την αναστολή λειτουργίας πολλών κλάδων της οικονομίας.

Η Πράσινη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Δυτική Πλευρά της Πόλης, διαπερνά όλες της  πλευρές της πολιτικής μας.   

Με την επιλογή αυτή

επαυξάνουμε την ανανεωτική δυναμική της διοίκησης, αξιοποιώντας νέες δυνάμεις
με διάθεση προσφοράς και συμβολής στο μεγάλο κοινό έργο, να κάνουμε τον Δήμο Δέλτα καλύτερο.

Συνεχίζουμε δίνοντας νέα δύναμη και ώθηση στις προσπάθειες, να πετύχουμε. 

Μας συνδέουν κοινές αρχές για την πρόοδο του τόπου όπως, η δημοκρατική αντίληψη, η χρηστή διοίκηση, η διαφάνεια, αξίες και στόχοι. Πάνω απ’ όλα η κοινή έγνοια για το Δήμο, τους ανθρώπους, τα προβλήματα, τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Με πλήρη επίγνωση των δεδομένων και των δυσκολιών της κατάστασης, κάναμε συνειδητές υπερβάσεις παρελθοντικών αναστολών, προσπεράσαμε στατικές προσεγγίσεις και αντιλήψεις αδράνειας.

Πλέον συντονίζουμε τον βηματισμό μας, προτάσσουμε το συλλογικό «Εμείς», από αδιέξοδα «Εγώ», ενώνουμε δυνάμεις, ιδέες, ικανότητες, γνώσεις, προσπάθειες προς όφελος του τόπου και των ανθρώπων του.

Κεντρικός στόχος είναι, να πετύχουμε, να παραμείνουμε σταθεροί στη δέσμευση μας, να οικοδομήσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους τους δημότες και ειδικά τη νέα γενιά του Δήμου Δέλτα, του Δήμου μας.