Συνάντηση Ορφανού και Ταχιάου για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Συνάντηση Γ. Ορφανού και Ν. Ταχιάου για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Συνάντηση Ορφανού και Ταχιάου για το Μετρό Θεσσαλονίκης. Ενημέρωση για την πορεία
του Μετρό Θεσσαλονίκης ζήτησε ο Γιώργος Ορφανός από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε
Νίκο Ταχιάο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας που κατασκευάστηκε για τη στάθμευση, τη συντήρηση των τρένων και την εγκατάσταση του Κέντρου Ελέγχου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός

και μέλη της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» ενημερώθηκαν σχετικά με την εξέλιξη του πολυπόθητου και ζωτικού έργου για τους Θεσσαλονικείς.

Ο κ. Ταχιάος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα και στα θέματα της ασφάλειας, των αρχαιοτήτων στους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, της επικείμενης λειτουργίας του Μετρό και των επεκτάσεων του στην ανατολική και δυτική πλευρά της πόλης.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης των κατασκευαστικών εργασιών κι ενός μεγάλου μέρους των δοκιμών και μέσα στις επόμενες μέρες περιμένουμε ότι θα έχουμε και τον προσωρινό ανάδοχο της λειτουργίας του Μετρό.


Άρα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους- πιστοί στο χρονοδιάγραμμα μας- θα παραδώσουμε το σύνολο της βασικής γραμμής προς λειτουργία και μόλις διασφαλιστούν όλοι αυτοί οι έλεγχοι που θα πιστοποιήσουν την απόλυτη ασφάλεια του έργου θα παραδοθεί
και σε εμπορική λειτουργία, στους πολίτες.


Έχει ήδη ξεκινήσει η επάνοδος των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι ένα έργο πολύ λεπτό το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Επίσης, έχει περάσει ένα τρένο στο σύνολο της γραμμής από το Νέο Σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι
το αμαξοστάσιο και από το σταθμό της Βενιζέλου» επισήμανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης
«Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», δήλωσε τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε για ένα ζωτικό έργο της πόλης, το Μετρό, το οποίο περιμένουμε εδώ
και πολλά χρόνια.
Οι πολίτες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν μόλις ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας και διασφαλιστεί η λειτουργία του που για μένα ως πολίτη και ως μηχανικό είναι ένα κυρίαρχο στοιχείο.

Συζητήσαμε τις πιθανές επεκτάσεις προς τη δυτική Θεσσαλονίκη, προς το αεροδρόμιο και για τις μελλοντικές ανάγκες των περιοχών Χαριλάου και Τούμπας. Πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο το οποίο θα μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις της πόλης.


Το Μετρό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο

για να ρυθμίσουμε το κυκλοφοριακό ζήτημα της Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης κ.α. Προσδοκούμε ότι και οι πολίτες θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και θα έχουν μια υπεύθυνη συμπεριφορά για την ανακούφιση της πόλης μας.

Η ενημέρωση από τον κ. Ταχιάο μας έλυσε πολλές απορίες κι ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά».

facebook Συνάντηση Ορφανού και Ταχιάου για το Μετρό Θεσσαλονίκης ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ