Πόσιμο νερό σε Κύμινα Μάλγαρα Βραχιά :Τελευταίες εξελίξεις

Πόσιμο νερό σε Κύμινα και Μάλγαρα

Πόσιμο νερό σε Κύμινα Μάλγαρα Βραχιά :Τελευταίες εξελίξεις. Μια ισχυρή και δίκαιη απαίτηση
της δημοτικής ενότητας Αξιού και του συνόλου του Δήμου, γίνεται πραγματικότητα από τη νέα
διοίκηση του Δήμου Δέλτα και του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.


Κατατέθηκε η πρόταση μας (μελέτες, σχέδιο, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μέθοδος), από τον
Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη παρουσία του Προέδρου της ΔΕΥΑΔ Σ. Σταματάκη, στο Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.(Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), για το έργο της
δημιουργίας δικτύου υδροδότησης με καθαρό πόσιμο νερό των περιοχών
Κυμίνων-Μαλγάρων-Βραχιάς, ύψους 5.863.000 ευρώ.
Μετά την κατάθεση του, ακολούθησε ενημερωτική συνάντηση με τον κ. Γ.Ζερβό Ειδικό Γραμματέα Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής ο οποίος παρακολουθεί
την ένταξη των προτάσεων.


Το έργο αναμένεται να ενταχθεί πριν το τέλος του χρόνου και η υλοποίηση του να ξεκινήσει άμεσα. Παράλληλα κατατίθεται στο πρόγραμμα Α.Τρίτσης στην πρόσκληση ΑΤ01, πρόταση ύψους 9.963.000 ευρώ, που αφορά υποδομές ύδρευσης και ειδικότερα, την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης των περιοχών Χαλάστρας –Αξιού.


Όλα τα συγκεκριμένα βήματα και στάδια, (ένταξης = έναρξης έργου-υλοποίησης και ολοκλήρωσης), θα παρουσιαστούν – αναλυθούν –συζητηθούν, με όλες τις λεπτομέρειες και βήματα, με όλους τους πολίτες των περιοχών Κυμίνων-Μαλγάρων-Βραχιάς, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το ξεκινήσαμε.
Με Ανοιχτή Συνέλευση και Ανοιχτό Δημόσιο Διάλογο, σε δημόσιο χώρο, με όλους τους κανόνες και συνθήκες ασφάλειας λόγω των περιοριστικών συνθηκών που ισχύουν.


Φροντίστε όλοι να παραμείνετε υγιείς, ώστε όλοι μαζί να συζητήσουμε τις εξελίξεις και όλοι μαζί να απολαύσουμε τα αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής.
Αγωνιζόμαστε και ευελπιστούμε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με τον ταχύτερο τρόπο, γιατί είναι πάρα πολλά τα χρόνια που οι πολίτες της περιοχής στερήθηκαν το αυτονόητο δικαίωμα του καθενός, την πρόσβαση, σε καθαρό πόσιμο νερό.