Πρόεδρος Ακτημόνων Μαλγάρων-Οι Τσιφλικάδες επέστρεψαν

Διαμαρτυρία αγροτών στα Μάλγαρα

Αναστάτωση έχει ξεσπάσει στον αγροτικό κόσμο των Μαλγάρων, όπου με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καλλιεργητές που νοικιάζουν εδώ και πολλά χρόνια χωράφια στην περιοχή, απομακρύνονται από τις καλλιέργειες τους.

Πρόκειται για 70 οικογένειες οι οποίες νοίκιαζαν από το 2013 έως και σήμερα στρέμματα στα Μάλγαρα, καλλιεργώντας ρύζι. Τη θέση τους πήραν μετά από διαγωνισμό, 3 οικογένειες, συνολικά 6 άτομα, τα οποία θα νοικιάζουν στο εξής το σύνολο των χωραφιών.

«Τους κάνουν τσιφλικάδες αυτούς τους 3 και αφήνουν 70 οικογένειες έξω», λέει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος Ακτημονικού Συλλόγου Νέων Μαλγάρων Κωνσταντίνος Σιάκας. «Η επιλογή των νέων καλλιεργητών ήταν τηλεκατευθυνόμενη», καθώς όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου, δεν εξετάστηκαν σωστά όλες οι αιτήσεις. Σύμφωνα με όσα είπε στο ΡΘ ο κ. Σιάκας, οι καλλιεργητές αποφάσισαν να κάνουν τις ενστάσεις τους πλέον μέσω της νομικής οδού.

Β. Πατουλίδου: «Είναι όμηροι οι αγρότες»

«Ήταν μία πολύ συγκεκριμένη διάταξη η οποία ακολουθήθηκε πιστά, γιατί αυτό ζητούσε το υπουργείο και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Βάσει αυτού του εγγράφου έγινε η κατανομή», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η Αντιπεριφεριάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφεριάρχη, όλα έγιναν βάσει νόμου, ωστόσο όπως τονίζει και η ίδια σημασία έχει να αποδοθεί δικαιοσύνη για όλους, ενώ χαρακτήρισε «ομήρους» τους εμπλεκόμενους αγρότες. «Μη νομίζετε ότι είναι εύκολο και για εμάς να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους . Γιατί σκοπός σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να είσαι δίκαιος», σημειώνει η Αντιπεριφεριάρχης της Μ. Ε. Θεσσαλονίκης