Παραμονή στην φυλακή για την Εύα Καϊλή

Παραμένει στην φυλακή η Ευα Καιλή

Το προδικαστικό συμβούλιο έλαβε την Πέμπτη την απόφαση η Εύα Καϊλή να παραμείνει προφυλακισμένη για ένα ακόμα μήνα.
Η Ελληνίδα πολιτικός ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι επιμένοντας πως είναι αθώα και δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς, Qatargate.
«Βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα», καταγγέλλει ο δικηγόρος της
Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά το τέλος της απολογίας της, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως η κυρία Καϊλή παρέμενε για ώρες στην απομόνωση, ενώ μίλησε και για «βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα».


Η πρώην αντιπρόεδρος του ΕΚ παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Η Εύα Καϊλή επέμεινε στη γραμμή της ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, αλλά και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς.
«Δεν πρόκειται να ομολογήσει»
Επίσης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επιμένει να δηλώνει αθώα.


«Δεν πρόκειται να ομολογήσει κάτι που δεν έχει διαπράξει» υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Επιπρόσθετα, κατήγγειλε ότι η κ. Καϊλή ήταν για 16 ώρες βρισκόταν σε ένα κελί στην Αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν.
«Αυτά είναι βασανιστήρια» σημείωσε ο κ.Δημητρακόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ακρόασή της ενώπιον του προδικαστικού τμήματος στις Βρυξέλλες.