Ο Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της 84ης Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 και τα εγκαίνια θα  κάνει ο Πρωθυπουργος κ.Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η 84η διοργάνωση της ΔΕΘ συνεχίζει την παράδοση της σύνδεσής της με την επιχειρηματικότητα,

την εξωστρέφεια και τις νέες τεχνολογίες και αποτελεί μία γιορτή καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία.

Η Ινδία θα είναι τιμώμενη χώρα στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης,  ένα τετραετές πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μία σειρά  μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.  Μεταξύ άλλων αναμένεται να ανακοινωθούν τα εξής μέτρα:

_Μείωση ασφαλιστικών εισφορών σε τέσσερις ετήσιες δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργοδοτικές εισφορές για την κύρια ασφάλιση θα μειωθούν από το 13,33% συνολικά στο 9,9%. Η ετήσια μείωση θα είναι στο 0,8575% ενώ αντιστοίχως, η εισφορά των εργαζομένων θα μειωθεί από το 6,66% στο 4,95%.

_Περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολόγοης των νομικών προσώπων από το 24% στο 20%

_Θέσπιση μειωμένου συντελεστή 9% στην κλίμακα των φυσικών προσώπων. Το εν λόγω μέτρο θα ευνοήσει κυρίως αυτοπασχολούμενους , ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων κ.α.

_Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες.

Ο ανασχεδιασμος και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ σε ένα σύγχρονο εκθεσιακό πάρκο, που θα δώσει αίγλη στη Θεσσαλονίκη, ήταν μεταξύ των πέντε εμβληματικών έργων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι απρόσωπες εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μεταμορφώνονται σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο, με χώρους πρασίνου και τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη. Όπως σημείωσε η νέα ΔΕΘ θα δώσει στην έκθεση την αίγλη που της αξίζει για τους ξένους επισκέπτες και την εμπορική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Άλλωστε και παλιότερα σε συναντήσεις του με στελέχη  της  ΔΕΘ, είχε τονίσει ότι ο χώρος της έκθεσης πρέπει να παράγει δράσεις, αλλά και ποιότητα ζωής καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου