Ο Δήμος Δέλτα συμμετέχει στον Μαραθώνιο !!Μέγας Αλέξανδρος!!

Ο Δήμος Δέλτα συμμετέχει στον Μαραθώνιο !!Μέγας Αλέξανδρος!!. Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Δέλτα συμμετέχει στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
 με τη διοργάνωση υποδοχής και τελετής αφής της Αλεξάνδρειας Φλόγας το μεσημέρι του Σαββάτου
13/4 αλλά και την υποδοχή των αθλητών – δρομέων το πρωί της Κυριακής 14/4.

Πρόκειται για την κορυφαία αθλητική – κοινωνική διοργάνωση της Θεσσαλονίκης,
που φέτος διοργανώνεται για 14η χρονιά.


Συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή και αφή της
Αλεξάνδρειας Φλόγας από το Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο, μέλος της Επιτίμου Οργανωτικής Επιτροπής, ως εξής: στις 13.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Σίνδου (αυλή Παλαιού Δημοτικό Σχολείο), υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων Σίνδου, στις 14.00 μ.μ. στο μνημείο των Ποντίων
στα Διαβατά (επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης).
Και στις δύο Δημοτικές Κοινότητες

οι τελετές θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Δέλτα,

ενώ αμέσως μετά την αφή θα πραγματοποιηθούν χορευτικές εκδηλώσεις από τον Λαογραφικό
Σύλλογο Σίνδου «Ο Ρόδακας» και από τον Σύλλογο Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης».
Επίσης, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, οι κάτοικοι των Κοινοτήτων Διαβατών και Νέα Μαγνησίας,
αλλά και ολόκληρου του Δήμου Δέλτα καλούνται να υποδεχθούν τους μαραθωνοδρόμους οι οποίοι θα ξεκινήσουν από την Πέλλα και περί τις 9.00 το πρωί θα διασχίζουν την κεντρική οδό Βεροίας στα Διαβατά.


«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποδεχόμαστε στο Δήμο Δέλτα και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, την Αλεξάνδρεια φλόγα, το Σάββατο 13/4, αλλά και τους μαραθωνοδρόμους από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, την Κυριακή 14/4. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες Θεσσαλονικείς, προάγει το αθλητικό ιδεώδες και αποτελεί πρεσβευτή της Μακεδονίας μας στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, κάτι πολύ σημαντικό ιδίως στις μέρες που διανύουμε.


Προσκαλώ όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να ζήσουν την εμπειρία του θεατή ενός τόσο μεγάλου γεγονότος, να τιμήσουν αυτή την πολύ όμορφη στιγμή για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια των διοργανωτών και των αθλητών» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.