Ξεκίνημα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ νεανικών ορχηστρών

giannis ioannidis

Ξεκίνημα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ νεανικών ορχηστρών. Με μια αναφορά στα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών και στην οικολογική καταστροφή
που για ακόμη μια φορά πλήττει την χώρα μας ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης κήρυξε την έναρξη του 24ου διεθνούς φεστιβάλ νεανικών ορχηστρών στη Σίνδο.

Έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη που κρατείται στις Αλβανικές φυλακές και στερείται του δικαιώματος ανάληψης του καθήκοντος της δημαρχίας που του εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους χιλιάδες πολίτες.

Ο δήμαρχος Δέλτα μίλησε  για έναν θεσμό πολιτισμού που ενώνει τους ανθρώπους και αντιπροσωπεύει την περιοχή μας και τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις και για μια γιορτή
της μουσικής που συνδέει διαφορετικούς πολιτισμούς.

«Με μουσικά σχήματα από όλον τον κόσμο που θα ενώσουν τις φωνές τους στην 4ημερη διοργάνωση δίνουμε και φέτος ένα ηχηρό πολιτιστικό παρόν στα καλλιτεχνικά δρώμενα της  χώρας μας.  Είμαστε βαθιά υπερήφανοι για τους 400 ταλαντούχους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος φέτος στην διοργάνωση που έχει ως θέμα το Περιβάλλον και την Κλιματική Κρίση ένα θέμα επίκαιρο παρά ποτέ» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του και τα συγχαρητήρια της Διοίκησης του Δήμου στην «ψυχή του φεστιβάλ τον Μαέστρο Μίλτο  Πολυχρονίδη για την προσπάθεια που καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κάλεσε στο βήμα τον Περιφερειάρχη Κ.Μ. Απόστολο Τζιτζικώστα και ευχαρίστησε τον ίδιο και την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Βούλα Πατουλίδου για την υποστήριξη της φετινής διοργάνωσης και την διαρκή συμπαράσταση.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας πρότεινε  από την  επόμενη χρόνια ο θεσμός να ενταχθεί κάτω από την ομπρέλα της  Περιφέρειας και του κέντρου Πολιτισμού.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών είναι το μεγαλύτερο καράβι, το οποίο στην πορεία του μας βρήκε, μας έβαλε μέσα και μαζί του ταξιδεύουμε το όνομα της περιοχής μας στην Ευρώπη και σε όλη τη χώρα.

Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε το 1998 και εμείς απλά ως υπηρέτες αυτού του τόπου προσπαθήσουμε να μεγαλώσουμε τα πανιά για να φυσήξει ο ούριος άνεμος και να δημιουργήσουμε ανάπτυξη σε αυτόν εδώ τον τόπο…

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί εάν ο Δήμαρχος μας, ο κύριος Ιωαννίδης, δεν ήταν αρωγός σε όλη αυτήν την προσπάθεια, εάν δεν είχε αγκαλιάσει τον ΚΠΟΔΔ, να του δώσει φτερά και να πετάξει και αυτός μαζί με όλους εσάς» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος

Στην εκδήλωση έδωσαν  το παρόν η βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Πλεύσης Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας,  οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικών Χρύσα Γεωργιάδου Καθαριότητας Φάνης Αλμπάνης δημοτικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες κόσμου.

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, θα διερκέσει ως τις 26 Αυγούστου 2023 φιλοδοξώντας να ανέβει ακόμα ψηλότερα στο διεθνές καλλιτεχνικό καλεντάρι.

facebook Ξεκίνημα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ νεανικών ορχηστρών