Νέα στοιχεία στην εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού

Νέα στοιχεία στην εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού

Νέα στοιχεία στην εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού. Η επίμονη και μεθοδική έρευνα των αδελφών
του Δημήτρη Γραικού, οδηγεί το θρίλερ στην έξοδο ενός φωτεινού τούνελ…

Μάρτυρες υπέδειξαν παράνομη μάντρα όπου φέρεται να «κόπηκε» το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γραικός και το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Τηλεθεατές εντόπισαν στο διαδίκτυο σάϊτ αγγελιών με ανταλλακτικά αγροτικού αυτοκινήτου, ίδιο με του αγνοούμενου. Το μοντέλο, το χρώμα, η περιοχή και η χρονική περίοδος, «ταιριάζουν γάντι» με τη μυστηριώδη υπόθεση.

Το σοβαρό αυτό στοιχείο,  δόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές για περαιτέρω έρευνα. Άλλος μάρτυρας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, μίλησε με την Αγγελική Νικολούλη και την οδήγησε σε συγκεκριμένη πηγή όπου υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που φωτίζουν το σκοτάδι.

Ο δρόμος για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου σε παράνομες μάντρες άνοιξε, όταν αποκλείστηκαν οι ποταμοί Αξιός και Λουδίας. Εκεί έγιναν εξονυχιστικές έρευνες από τους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, με πρωτοβουλία των αδελφών του επιχειρηματία και του δικηγόρου τους Νίκου Διαλυνά.«Εδώ στον Λουδία ξεπλένουν …αμαρτίες»…

Tο εξοπλισμένο με σόναρ σκάφος τους «όργωσε» το ποτάμι για να βρει ένα ίχνος του αυτοκινήτου με το οποίο χάθηκε ο Γραικός.

Ο δύτης και υπεύθυνος της επιχείρησης Κώστας Χέλμης, εξήγησε στην ρεπόρτερ του «Τούνελ» πως το σόναρ με το ειδικό μάτι που χρησιμοποιούν στα ποτάμια,

απεικονίζει με εξαιρετική ακρίβεια το βυθό. Ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους,  οι εθελοντές μίλησαν  με κατοίκους της περιοχής που τους υπέδειξαν συγκεκριμένα σημεία όπου θα μπορούσε να βυθιστεί ένα αμάξι, για να τα ελέγξουν.

Τόνισε πως ο Λουδίας διαφέρει από τον Αξιό ποταμό, καθώς παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες.
Η ροή του δεν είναι έντονη, αλλά έχει «πονηρές» προσβάσεις. Οι εθελοντές κλήθηκαν να ελέγξουν μία περιοχή δεκατριών μιλίων,  σε βάθος έξι μέτρων.

«Όταν κάναμε την χαρτογράφηση της περιοχής, μας πλησίασαν κάτοικοι και μας είπαν πως το ποτάμι αυτό ξεπλένει… αμαρτίες…» είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ», ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ Χρήστος Ράμος.

Όπως εξήγησε πολλές φορές στον βυθό του αλλά και στις όχθες του,  καταλήγουν κλεμμένα ή παλιά αυτοκίνητα. Στη συνέχεια εμφανίζονται επιτήδειοι   έμποροι που τα συλλέγουν για να τα πουλήσουν ως παλιοσίδερα.


Τα μέλη των ερευνητών

μοιράστηκαν σε ομάδες για να ψάξουν στο ποτάμι αλλά και στις όχθες του. Σε πολλά σημεία εντοπίστηκαν στην ξηρά ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου να κατευθύνονται στο νερό και ελέχθησαν  από  το ειδικά εξοπλισμένο φουσκωτό.

Ο χειριστής του σόναρ Θανάσης Γιαννίκης,  εξήγησε στο «Τούνελ» πως το μηχάνημα σάρωσε δεξιά και αριστερά το ποτάμι έως και σαράντα μέτρα. Όταν το σόναρ εντόπιζε κάτι, το απεικόνιζε σαν αρνητικό φωτογραφίας, ασπρόμαυρο και τρισδιάστατο, καταγράφοντας με ακρίβεια το ύψος και το πλάτος του.

Στην διάρκεια της έρευνας κατεγράφησαν βράχια, σίδερα, βάρκες αλλά όχι το αυτοκίνητο με το οποίο χάθηκε ο επιχειρηματίας.

«Η έρευνα μας απέκλεισε το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο του Δημήτρη Γραικού να βρίσκεται σε ένα από τα δύο ποτάμια» είπε χαρακτηριστικά στο «Τούνελ»,  ο υπεύθυνος της επιχείρησης Κώστας Χέλμης. Τα αποτελέσματα της καταγραφής του σόναρ στον βυθό του Λουδία παρακολούθησε και ο νομικός σύμβουλος των αδελφών του αγνοούμενου,  Νίκος Διαλυνάς. ακόμα  ποιο είναι,  αλλά έπρεπε οπωσδήποτε να αποκλειστούν ο Αξιός και ο Λουδίας .