Νέα αίθουσα πληροφορικής στο 3ο Δημοτικό Χαλάστρας προσφορά του Κ.Κράββα

3ο-δημοτικό-χαλάστρας

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, τελέστηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας τα εγκαίνια
του νέου εργαστηρίου πληροφορικής που υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του κ. Κώστα Κράββα.

Ο κ. Κράββας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τα θέματα παιδείας –και όχι μόνο- της πόλης μας προσέφερε και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλάστρας όλο τον εξοπλισμό και την επίπλωση για τη διαμόρφωση του νέου εργαστηρίου.


Το νέο εργαστήριο με τους 21 σταθμούς εργασίας, τα μεγάλα γραφεία, τις ανατομικές «διευθυντικές» καρέκλες για όλα τα παιδιά και το τραπέζι συνεδριάσεων-ρομποτικής θα αξιοποιηθεί όχι μόνο ως Εργαστήριο για το μάθημα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), αλλά θα συμβάλλει και ως χώρος ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων και διδακτικών προσεγγίσεων, υλοποίησης διαδικτυακών επιμορφωτικών δράσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς και ως χώρος επικοινωνίας και διάδρασης με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς άλλων χωρών στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ERASMUS+ και eTWINNING στα οποία συμμετέχει το σχολείο.


Ο κ. Κώστας Κράββας εγκαινίασε το νέο εργαστήριο και μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της κατοχής γνώσεων και δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή που αποτελούν σημαντικό και απαραίτητο εφόδιο στη μαθητική- φοιτητική πορεία τους αλλά και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, σε μια εποχή που η τεχνολογική πρόοδος αναπτύσσεται με ταχύτατο ρυθμό.


Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μπέμπη Στέλλα και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου αφού ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Κράββα για τη δωρεά του νέου εργαστηρίου -αλλά και για την πρόθεσή του να συνεισφέρει και στον εποπτικό και αθλητικό εξοπλισμό του Σχολείου- του επέδωσαν τιμητική αναμνηστική πλακέτα, με τις καλύτερες ευχές για υγεία, δύναμη, επιτυχίες στη ζωή του και συνέχιση του αξιέπαινου και γενναιόδωρου έργου προσφοράς στην εκπαίδευση του τόπου μας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Τοκμακίδου Ελπίδα, Σύμβουλος Εκπαίδευσης, ο κ. Καμανάς Δημήτριος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολεοδομίας και Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Χαλάστρας και ο κ. Φώτης Κιουτσούκης, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Δέλτα καθώς και εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με πρόεδρο την κ. Δαρδαγάνη Αικατερίνη, που όλοι τους έδωσαν ευχές και συμβουλές στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου και δέχθηκαν τις ευχαριστίες της Διευθύντριας για τη συνεισφορά τους στις εργασίες διαμόρφωσης του εργαστηρίου και στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

kampanianews στο facebook