Μεγάλη φωτιά στο Πανόραμα Βούλας

Φωτιά στην Βούλα

Μεγάλη φωτιά στο Πανόραμα Βούλας σε άλση παρκάκια και αυλές σπιτιών καίει η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή της Άνω Γλυφάδας και στη συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων, κινήθηκε προς νοτιότερο κομμάτι του Υμηττού.
Πυροσβεστικές δυνάμεις από Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα έρχονται για να συνδράμουν στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Πυροσβέστης που αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα οδηγήθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν έχει καταγραφεί κάποιος άλλος τραυματισμός.

Μήνυμα εστάλη νωρίτερα από το 112 για να εκκενωθεί το Πανόραμα Βούλας.
Οι κάτοικοι απομακρύνονται από το πύρινο μέτωπο και κατευθύνονται προς τα σημεία συγκέντρωσης που έχουν οριστεί.
«Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάζονται σε πολλά σημεία των Νοτίων προαστείων.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν και τα 8 μποφόρ.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τέρμα της οδού Μετσόβου, πλησίον της περιοχής Πουρνάρι ωστόσο έπειτα άρχισε να κατευθύνεται προς το βουνό.


Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή της Γλυφάδας και συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 α/φ, 3 ε/π καθώς και 1 ε/π για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε 1 ε/π του Ε.Σ, συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Άνοιξε σχολείο στη Βούλα για τη φιλοξενία των κατοίκων του Πανοράματος
Την εντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν στις αίθουσες όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να εκκενώσουν τις κατοικίες τους. Η φωτιά, που ξεκίνησε το μεσημέρι από την ‘Ανω Γλυφάδα, έχει μπει στο Πανόραμα της ‘Ανω Βούλας, όπου είχε δοθεί έγκαιρα εντολή εκκένωσης, ενώ στάλθηκε και μήνυμα με την υπηρεσία του 112.


Ο άνεμος είναι ισχυρός και ήδη έχουν καεί άλση και παρκάκια μέσα στο Πανόραμα, υπάρχουν φθορές εξωτερικά σε σπίτια και σ’ ένα εξ αυτών η φωτιά μπήκε και στο εσωτερικό του, με την Πυροσβεστική να σπεύδει για την κατάσβεση και για να μην επεκταθεί στις γύρω κατοικίες.
Εκτροπή κυκλοφορίας
Λόγω της φωτιάς έχουμε και διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.
Έρευνα για τη φωτιά
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στη Γλυφάδα προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιές.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου η φωτιά ξεκίνησε από έκρηξη σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Μετσόβου.