Λαϊκή Συσπείρωση: Η θέση μας για την λειτουργία του ΚΠΟ Δήμου Δέλτα

Λαϊκή Συσπείρωση για τον ΚΠΟΔΔ

Λαϊκή Συσπείρωση: Η θέση μας για την λειτουργία του ΚΠΟ Δήμου Δέλτα. Αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα (ΚΠΟΔΔ) με παρεμβάσεις τους θέτουν μία σειρά από ζητήματα σχετικά με την λειτουργία του, που προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Μέχρι σήμερα το ΔΣ του ΚΠΟΔΔ δεν έχει ψηφίσει προϋπολογισμό για το 2022 γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την μισθοδοσία των εργαζομένων σε αυτό, αλλά και την συνέχιση της λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο του 2021 δεν υπάρχει μελέτη για την τροφοδοσία στους παιδικούς σταθμούς. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την μη ψήφιση του προϋπολογισμού έχει οδηγήσει στην τροφοδοσία των παιδικών σταθμών από χορηγίες με τρόφιμα όχι ενδεδειγμένα για βρέφη και νήπια, όπως για παράδειγμα κατεψυγμένα λαχανικά ή συσκευασμένα ψωμιά, καθώς και στην έλλειψη ποικιλίας στην διατροφή που έχουν ανάγκη αυτές οι ηλικίες για την υγιή ανάπτυξή τους.


Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης το γεγονός ότι δεν γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις στους παιδικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα πολλά κτίρια να εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών και του προσωπικού. Ενώ δεν έχουν προχωρήσει και οι κατάλληλες ενέργειες για την αδειοδότηση των παιδικών σταθμών που στερούνται άδειας με κίνδυνο το κλείσιμό τους.
Να θυμίσουμε ότι μία από τις πρώτες πράξεις αυτής της δημοτικής αρχής ήταν το κλείσιμο των παιδικών σταθμών σε Χαλάστρα και Ανατολικό, λόγω έλλειψης αδειών, με αποτέλεσμα τα δύο αυτά δημοτικά διαμερίσματα να στερούνται παιδικών σταθμών δυόμισι χρόνια τώρα, ενώ είναι σε αναστολή και τα ΚΔΑΠ.
Ταυτόχρονα, σε δύσκολη θέση είναι και οι εργαζόμενοι στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ καθώς αναγκάζονται να στρέφονται στα Δικαστήρια για να λάβουν σε χρήμα τα μέσα ατομικής προστασία που δικαιούνται.


Όλα τα παραπάνω είναι συνέπεια της πολιτικής, που έχουν εφαρμόσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που αφαιρεί κοινωνικές υπηρεσίες από το κράτος και τις αναθέτει στους Δήμους και μάλιστα στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων. Αυτή η πολιτική υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες ενώ επιβαρύνει οικονομικά και τις λαϊκές οικογένειες.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την κατάσταση αυτή, καθώς στηρίζει και εφαρμόζει πιστά την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική και αδιαφορεί για τα λαϊκά προβλήματα. Οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις ότι τα προβλήματα «θα» λυθούν δεν μας καθησυχάζουν.


Καλούμε τους εργαζόμενους να μην εφησυχάζουν και να απαιτήσουν την επίλυση των προβλημάτων μέχρι τέλους. Καλούμε τους γονείς, τους συλλόγους γονέων, τους τοπικούς φορείς να απαιτήσουν την ανατροπή αυτής κατάστασης.
Η δημοτική αρχή οφείλει ΑΜΕΣΑ:

  • Να διασφαλίσει να μην κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί και οι δομές που υπάγονται στον ΚΠΟΔΔ
  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η μισθοδοσία των εργαζομένων
  • Να καταβληθεί η μισθοδοσία του Απριλίου χωρίς καθυστέρηση
  • Να διασφαλιστεί η σωστή και επαρκής τροφοδοσία των παιδικών σταθμών