Κοπή της πίτας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα

Δήμος Δέλτα κοπή πίτας

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα με ένα εντυπωσιακό δώρο που συνόδευσε τον τυχερό που κέρδισε το φλουρί.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης έκοψε την βασιλόπιτα που έφτιαξαν με μεράκι οι νοικοκυρές του συλλόγου γυναικών Χαλάστρας και μοίρασε τα κομμάτια σε όλους τους αντιδημάρχους τους επικεφαλείς των παρατάξεων και στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης ευχήθηκε καλή χρονιά με πολλές συνεργασίες για το καλό του τόπου.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Παύλος που τέλεσε και αγιασμό στο χώρο του συνεδριακού κέντρου « Κωνσταντίνος Θεοφάνης» στη Σίνδο  όπου διεξάγονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου.

Το φλουρί «έπεσε» στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Ραφαέλα Ρουσομάνη που κέρδισε ένα εντυπωσιακό πιστό αντίγραφο κυκλαδικού γυναικείου ειδωλίου από τη Νάξο Το γλυπτό της αρχαίας κυκλαδίτικης τέχνης ήταν  μια ιδέα της προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου Χρύσας Γεωργιάδου. «Αποφασίσαμε να δωρίσουμε σε όποιον – όποια κερδίσει το φλουρί της βασιλόπιτας ένα πιστό αντίγραφο δείγμα του αρχαίου μας πολιτισμού και συγκεκριμένα της κυκλαδίτικης τέχνης που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θέλοντας να δώσουμε ένα μήνυμα ότι η δημιουργικότητα που προκύπτει  από την αρχαία τέχνη πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για εμάς τους σύγχρονους ανθρώπους. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά χρειάζεται να μιλάμε με τα έργα μας ακολουθώντας την τακτική των αρχαίων μας προγόνων» δήλωσε η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα Χρύσα Γεωργιάδου παραδίδοντας το γλυπτό στην κ Ρουσομάνη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του ιερέα για καλή και δημιουργική χρονιά.