ΚΑΡΠΑ από το Τοπικό Συμβούλιο Κυμίνων

KARPA sta K;ymina

Εκστρατεία ενημέρωσης της ΚΑΡΠΑ και των πρώτων βοηθειών ξεκίνησε το Τοπικό Συμβούλιο Κυμίνων με μπροστάρη την Έλενα Τούσιου και τον διασώστη του ΕΚΑΒ Βαγγέλη Σταμάτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ακτημονικός Σύλλογος Κυμίνων έκανε μια σπουδαία προσφορά ζωής για τους κατοίκους των Κυμίνων.

Δώρισε έναν σύγχρονο απινιδωτή,την προσφορά αυτή ενίσχυσε με εξοπλισμό η εταιρεία Δαρμουσλή ενώ βοήθησαν σε ιατροφαρμακευτικό υλικό τα φαρμακεία Θεοφανίδου,Καράμπελα,Κώτικα.

Έχοντας λοιπόν της βάσεις διοργανώθηκαν μέχρι στιγμής αρκετές εκδηλώσεις με θέμα της πρώτες βοήθειες.

Μέχρι στιγμής έγιναν συνεδρίες στο 2ο Δημοτικό Κυμίνων,1ο και 2ο Νηπιαγωγείο.Λύκειο Κυμίνων,στον χώρο του Παιδικού Σταθμού,στον Ολυμπιακό Κυμίνων,και στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Βραχιάς.

Μιλώντας με την Έλενα Τούσιου μας είπε ότι μεγάλος στόχος είναι να όλη αυτή η προσπάθεια να μπορέσει να πάρει πιστοποίηση (η Έλενα έχει)για να μπορούν να επέμβουν όποτε και όταν χρειαστεί.

Η Γνωση πρωτων βοηθειων σωζει ζωες!!!Ειναι σημαντικό να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι τη σωστή εφαρμογή των πρώτων βοηθειών!Ανεξάρτητα από ηλικία κ φυλο ολοι κάποτε μπορεί να βρεθούμε ως μαρτυρες σε καποιο επειγον περιστατικό κ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την σωστή αντιμετώπιση του.

Έτσι πήραμε την απόφαση σε συνεργασία της Κοινότητας Κυμίνων με τον διασώστη του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Σταματη Βαγγέλη,τους διευθυντές των σχολείων κ τους υπευθυνους αθλητικων συλλόγων να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ενημέρωσης της ΚΑΡΠΑ κ των πρώτων βοηθειών!

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη βοήθεια του κ ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μας αφορά όλους κ δυστυχώς δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που πρέπει.”

Το kampanianews στηρίζει αυτή την προσπάθεια και καλούμαι της συμπολίτες μας να δίνουν το παρών σ αυτές της εκδηλώσεις.