Ευθ. Φωτόπουλος:Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την αυτοδιοίκηση και τους φορείς

υθ. Φωτόπουλος:Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την αυτοδιοίκηση

Σχετικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το χαρακτηρισμό χερσαίων, υδάτινων και θαλάσσιων περιοχών  των εκβολών των ποταμών Γαλλικού, Αξιού και Λουδία που προωθείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της 7ης Αυγούστου 2018 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και καταλήξαμε σε μια συναντίληψη και μια κοινή στάση:

Δήμος, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μυδοκαλλιεργητών, ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ.

Είναι ένα σχέδιο που οδηγεί στην ερημοποίηση αντί στην ανάπτυξη του Εθνικού Πάρκου.
Χρειάζεται μια διαφορετική αντίληψη στην προσέγγιση που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα να ακούμε από συγκεκριμένες πλευρές που θεωρούν ότι η προστασία του περιβάλλοντος έχει ως εχθρό την ανθρώπινη δραστηριότητα.
Εμείς πιστεύουμε ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα υπό την αυστηρή τήρηση των ενδεδειγμένων κανόνων προστατεύει καλύτερα το περιβάλλον. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη στροφή, η οποία θα συνιστούσε πραγματικά μεταρρύθμιση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.
Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να ακούσει την αυτοδιοίκηση και τους φορείς. Ούτως ή άλλως καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει όταν η πολιτική ηγεσία αγνοεί τους ανθρώπους».