Δήμος Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου μαζί απέναντι στα προβλήματα

Συνεργασία Δήμου Δέλτα και Κορδελιού

Δήμος Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου μαζί απέναντι στα προβλήματα.Η συνάντηση αυτή αποτελεί
την αρχή μιας πολύτιμης και πολυεπίπεδης συνεργασίας ανάμεσα στους
δύο Δήμους που έχουμε κοινά προβλήματα κοινές προκλήσεις και κοινό όραμα για την ανάπτυξη
των περιοχών μας.


Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

και να διεκδικήσουμε στοχευόμενα και από κοινού την αναβάθμιση των δήμων μας που αποτελούν
μέρος της Δυτικής Θεσσαλονίκης που επί χρόνια υποβαθμίζεται ραγδαία τόσο περιβαλλοντικά όσο
και αναπτυξιακά με τις τεράστιες ελλείψεις υποδομές, δίκτυα και αναπτυξιακά έργα.
Στόχος μας είναι σχηματίζοντας ένα κοινό μέτωπο να καταφέρουμε να πάψει η Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης να είναι καταδικασμένη με μια κοινωνία καθηλωμένη χωρίς ορίζοντα εκσυγχρονισμού
και αναβάθμισης.


Ο Δήμος Δέλτα

που τα τελευταία χρόνια βιώνει την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη της Πολιτείας από αναπτυξιακά
έργα και σημαντικές υποδομές, είναι μια τεράστια παραγωγική περιοχή που αποτελεί το 15% του ΑΕΠ της χώρας ωστόσο οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό είναι τεράστιες.


Οι τεχνικές υπηρεσίες είναι υποστελεχομένες από μόνιμους υπαλλήλους που τα προηγούμενα χρόνια μετακινηθήκαν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες εκτός Δήμου.


Μέσα από αυτήν την Διαδημοτική συνεργασία, που το αμέσως προσεχές διάστημα θα πάρει σάρκα και οστά, με τη σύσταση ενός ευέλικτου Διαδημοτικού Οργάνου για την ανάπτυξη των δύο περιοχών, θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών. Βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία διαδημοτικής πολεοδομίας που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των δήμων μας.


Η συνεργασία μπορεί να έχει ευρύτερο πλαίσιο και να καλύπτει τομείς όπως η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Συζητήσαμε για τη δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου που θα συνδέει το δήμο Δέλτα με τον Δήμο Κορδελιού Εύοσμου.


Μέσα από ένα αρραγές μέτωπο φιλοδοξούμε να δρομολογήσουμε έργα παρεμβάσεις που θα συμβάλουν στην δημιουργία έργων υποδομών για την ανάπτυξη και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των περιοχών μας.