Αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Δέλτα ζήτησε ο Γιάννης Ιωαννίδης

θέμα πλημμύρες στον Δήμο Δέλτα

Η αντιπλημμυρική θωράκιση του δέλτα Αξιού – Λουδία και του φράγματος του Καλοχωρίου μονοπώλησαν τη συζήτηση του

δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη που έγινε στην Αθήνα. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Δημήτρης Τερζίδης.

Η πρόσφατη κακοκαιρία «Γηρυόνης», που έπληξε το δήμο Δέλτα είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ισχυροί νοτιάδες στην περιοχή του φράγματος του Καλοχωρίου και τα νερά να προκαλέσουν ζημιά στο δρόμο και στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού. Την ίδια ώρα η στάθμη των νερών στο δέλτα Αξιού και στο Λουδία ξεπέρασε το όριο συναγερμού με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να καταστραφούν δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης

ζήτησε από τον Γ.Γ Υποδομών την άμεση χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή που θα γίνουν με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Φορέα Διαχείρισης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ζήτησε επίσης να ενταχθεί η μελέτη για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του δήμου Δέλτα που έχει συντάξει η ΔΕΥΑΔΔ σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την άμεση υλοποίησή της.

Τα αιτήματα αυτά έγιναν πλήρως αποδεκτά από τον Γ.Γ Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη ο οποίος δεσμεύτηκε για την υλοποίησή τους. Παράλληλα στη συνάντηση συζητήθηκε η ανάγκη να εκπονηθεί συνολική κυκλοφοριακή μελέτη που θα περιλαμβάνει ταυτόχρονα και έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του δήμου Δέλτα. Η μελέτη αυτή που θα είναι απολύτως σύμφωνη με την προστασία του περιβάλλοντος θα περιλαμβάνει τους διεθνής του εθνικούς δρόμους που διέρχονται από το δήμο Δέλτα καθώς και όλο το επαρχιακό δίκτυο που συνδέει τις κοινότητες του δήμου Δέλτα.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε στον γενικό γραμματέα υποδομών ότι είναι απαραίτητο να ξεμπλοκάρει άμεσα η διαδικασία της προμήθειας τεσσάρων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δήμο προκειμένου να αρχίσει σταδιακά η αλλαγή του στόλου των αυτοκινήτων και η αντικατάστασή τους με οικολογικά οχήματα που δε θα επιβαρύνουν το περιβάλλον. «Ο δήμος Δέλτα καταβάλλει προσπάθειες για να συμμετέχει στην περιβαλλοντική ανάπτυξη του τόπου επιδιώκοντας να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να αυξήσει το οικολογικό του αποτύπωμα συνδράμοντας στην μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής» υπογράμμισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

ακολουθήστε μας στο facebook