Αναπροσαρμόζουν οι τράπεζες της προμήθειες

προμηθειες τραπεζων

Αναπροσαρμόζουν οι τράπεζες της προμήθειες από σήμερα οι τράπεζες.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι αναπροσαρμόζει τις προμήθειες των τραπεζικών εργασιών της ως εξής:

Επιστροφή του κόστους που συνεπάγεται η συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε 25 περιοχές όπου η Εθνική Τράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα.

Μη εφαρμογή προμήθειας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ.

Κατάργηση χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή προσωπικού κωδικού PIN.

Η Εθνική Τράπεζα δηλώνει ότι ενθαρρύνει την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, γεγονός που συνεπάγεται τον περιορισμό χρήσης μετρητών κι αποτελεί τάση που παρατηρείται διεθνώς και είναι προς όφελος της επίσημης οικονομίας. Όπως σημειώνει, παραμένει σε εγρήγορση σε σχέση με τις χρεώσεις και παράλληλα εργάζεται συστηματικά για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της σε όλα τα κανάλια εξυπηρέτησής τους.

H Eurobank

Από την πλευρά της, η Eurobank επεκτείνει σε άλλες 14 απομακρυσμένες περιοχές την κάλυψη της χρέωσης Direct Access Fee (DAF). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναγνωρίζοντας την αντικειμενική δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάστημα ή ATM Eurobank, έχει προχωρήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο στην κάλυψη της χρέωσης σε 16 απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα σε: Αστυπάλαια, Κάσο, Καστελόριζο, Λειψοί, Τήλο, Φούρνους, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινο, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη. Μάλιστα, για τις συναλλαγές που έγιναν από 1η Αυγούστου στις περιοχές αυτές, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων.

Τώρα η Eurobank επεκτείνει την απόφαση και σε Λέρο, Νίσυρο, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Μεγανήσι, Ύδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα, και Ελαφόνησο.

«Ως εκ τούτου καλύπτονται συνολικά  30 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας ότι η τράπεζα παρεμβαίνει και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου διαπιστώνεται ότι προκύπτει ανάγκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι πελάτες της Eurobank έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ανάληψης χρημάτων από τα 966 ΑΤΜ που διαθέτει η τράπεζα σε όλη την Επικράτεια, καθώς και από τα 657 καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Η Πειραιώς

Με τη σειρά της, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω ΑΤΜ τρίτων Τραπεζών στα νησιά όπου η ίδια δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το κόστος ανάληψης που επιβάλλει ο πάροχος του ΑΤΜ στις περιπτώσεις αυτές, απορροφάται εξολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Επιπλέον, η Τράπεζα Πειραιώς μηδενίζει το κόστος σειράς εργασιών μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών, όπως:

• Ερώτηση υπολοίπου

• Αλλαγή προσωπικού κωδικού ασφαλείας (PIN)

• Απεμπλοκή προσωπικού κωδικού ασφαλείας (PIN).

Επιπλέον, επανεξετάζει την τιμολογιακή της πολιτική και σε άλλες προσφερόμενες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι τόσο οι αναλήψεις, όσο και οι εν λόγω εργασίες παρέχονται ανέξοδα για τους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς στο δίκτυό της. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα συνεχίζει να επενδύει για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα για τους.

Ανάλογη κίνηση και από την Alpha Bank.

Αναπροσαρμόζουν οι τράπεζες της προμήθειες και άλλα νέα Επικαιρότητας εδώ.