Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Αλλαγές στο πετρέλαιο θέρμανσης

Αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δύο είναι τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι.

Το ένα προβλέπει αύξηση του βασικού επιδόματος κατά 20%, από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου.

Το άλλο σενάριο προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας. βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Οι στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι:

Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές – αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.

Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.

Αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και άλλα νέα Επικαιρότητας εδώ

Ακολουθήστε μας στο facebook εδώ