Αγαπημένη μου μανούλα χρόνια πολλά:Με την Ευαγγελία Πάσιου

Χρόνια Πολλά Μαμά

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι η ευκαιρία να σου πω πόσο πολύ σε αγαπώ.
Με μια ζωγραφιά, με ένα δώρο, με ένα λουλούδι, με μια αγκαλιά. Το γνωρίζω πως αυτή η μέρα είναι τόσο λίγη γιατί όλα αυτά που κάνεις για μένα καθημερινά είναι τόσα πολλά….

κάθε φορά που με αγκαλιάζεις γλυκά, κάθε φορά που με συμβουλεύεις και εγώ ίσως σε πληγώνω γιατί νιώθω ότι μεγάλωσα ενώ εσύ μου φέρεσαι σαν να είμαι ακόμη μικρό παιδί….

είναι η ευκαιρία να σου πω πόσα πολλά με διδάσκεις χωρίς να μου λες κουβέντα…όταν σε βλέπω να βοηθάς και μαθαίνω να συμπονώ, όταν σε βλέπω να κουράζεσαι και μαθαίνω να προσφέρω, όταν σε βλέπω να με καμαρώνεις και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

Κάθε φορά που σε στεναχωρώ μα εύχομαι να είναι η τελευταία…..


Σε φιλώ και σε αγαπώ…..


Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες που ένιωσαν σαν να διαβάζουν το γράμμα που τους έστειλε το αγαπημένο τους παιδί.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα νιώθουμε την ανάγκη να πούμε τόσα πολλά στη μητέρα μας. Άλλες φορές εκφράζουμε τα συναισθήματα μας περισσότερο, άλλες λιγότερο. Δεν πρέπει όμως να χάνουμε τις ευκαιρίες.

Για τη μητέρα είναι κάθε μέρα ευκαιρία να μοιραζόμαστε την αγάπη μας και να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας…όχι τόσο για εκείνη επειδή η ανιδιοτελής της αγάπη δεν περιορίζεται, όσο για εμάς, για να μη νιώσουμε ποτέ ότι δεν προλάβαμε να πούμε όλα αυτά που θέλαμε πάντα.


Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες που παλεύουν καθημερινά να ανταπεξέλθουν, να τα καταφέρουν, να δείξουν πόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά τους.

Πέρα από ηλικίες, εθνικότητες, κοινωνικές τάξεις και θρησκείες. Πέρα από τις δυνάμεις που έχει η κάθε μια, πάντα η μητρική αγάπη υπερπηδά τα εμπόδια και καταφέρνει αυτό που για πολλούς φαντάζει αδύνατο.


Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες που δεν πρόλαβαν να δείξουν στα παιδιά τους όσα θα ήθελαν γιατί τις άφησαν νωρίς….χρόνια πολλά στις μανούλες που δεν κατάφεραν να βιώσουν αυτό το ρόλο αν και το ήθελαν πολύ….Χρόνια πολλά στις μανούλες που στέκονται πάντα δυνατές και γίνονται για τα παιδιά τους μητέρα και πατέρας μαζί!!!


Χρόνια πολλά! Γιατί η μητέρα είναι πάντα εκεί! Δίνει δύναμη στα παιδιά της να ανοίξουν τα φτερά τους και να προ οδεύσουν, όσο μακρυά της κι αν πρέπει να πετάξουν….
Τη δεύτερη Κυριακή κάθε Μαΐου δείχνουμε την αγάπη μας, όχι τόσο για εκείνη….όσο για εμάς….για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη να της πούμε….
Πάσιου Ευαγγελία
Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής
Τοπική Σύμβουλος Δημοτικού Διαμερίσματος Χαλάστρας