Ένταση στην χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας στα Διαβατά vid

Επεισόδια στα Διαβατά

Πορεία προς το κέντρο αλλοδαπών στα Διαβατά πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι νωρίτερα συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για την κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί στη χώρα αναφορικά με την παράνομη μετανάστευση.

Στη συμβολή της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κιλκίς με τη Συμμαχική οδό στήθηκε φραγμός από δυνάμεις ασφαλείας και η διέλευση των διαδηλωτών εμποδίστηκε.

Σημειώνεται ότι ένταση δημιουργήθηκε επικράτησε όταν από το σημείο πέρασε ομάδα τεσσάρων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στο Κέντρο «Υποδοχής» και Ταυτοποίησης στα Διαβατά, όταν μετά από συμπλοκή ομάδων Αφγανών τέσσερα άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο, μετά από μαχαιρώματα.

Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην περιοχή, για την οποία φυσικά δεν ευθύνονται, αλλά τους την επιβάλλουν με τη βία οι αρχές.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι η συγκέντρωση ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να επιλυθούν ζητήματα. Το πρώτο, όπως είπε, είναι να μπει ένα δρομολόγιο από την πλευρά του ΟΑΣΘ, από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, δηλαδή από την ανοιχτή δομή, με τερματικό σταθμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.

Το δεύτερο θέμα αφορά, όπως είπε ο δήμαρχος, «στην ανάγκη να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση» και το τρίτο στο να φωταγωγηθεί καλύτερα η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης –Κιλκίς στο συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.