Έκτο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Χαλάστρα(vid)

Για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας από το Δήμο Δέλτα και τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα, σε συνεργασία με το Χορευτικό Χαλάστρας του ΚΠΟΔΔ, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019.

Πρόκειται για ένα διήμερο γεμάτο χορό, μουσική και έθιμα, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 600 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Φέτος, εκτός από τα έξι παιδικά τμήματα του Χορευτικού του ΚΠΟΔΔ, θα φιλοξενηθούν και θα χορέψουν παιδιά συλλόγων από Μέτσοβο, Καβάλα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Τρίκαλα, Ημαθία, Λάρισα, Βέροια, Ελασσόνα, Θάσο.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Ο Φίλιππος» Θεσσαλονίκης που θα παρουσιάσει αποκριάτικα έθιμα.

«Είναι μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε στο Δήμο Δέλτα.

Όχι μόνο γιατί συμμετέχουν πολλά χορευτικά τμήματα, πολλά παιδιά, ή γιατί η παρουσία του κόσμου
είναι πολυπληθής. Η μεγάλη σημασία έγκειται στο ότι αυτά τα παιδιά μαθαίνουν τη λαϊκή μας παράδοση
και κρατούν το νήμα της συνέχειας του ελληνισμού, παίρνουν στα χέρια τους τη σκυτάλη να συνεχίσουν
την συγκλονιστική αυτή ιστορία που λέγεται Ελλάδα.


Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους προσφέρουν εθελοντικά σ’ αυτό το σπουδαίο έργο, στους χοροδιδασκάλους και στους 112 εθελοντές, πολύ περισσότερο σήμερα που η σημασία του έργου
αυτού είναι ξανά επίκαιρη και μεγάλη. Θέλω να προσκαλέσω όλους τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν το παιδικό φεστιβάλ», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος.


VIDEO από την 4η χρονιά