Έκτακτα μέτρα στον Δήμο Δέλτα για τον κορωνοϊό

Έκτακτα μέτρα στον Δήμο Δέλτα

Ο Δήμος Δέλτα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και των
αρμόδιων αρχών,

για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχωρά στη λήψη
πρόσθετων μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της
προσέλευσης των πολιτών στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης αποφάσισε ότι από σήμερα Δεύτερα 16 Μαρτίου και μέχρι τις 24 Μαρτίου οπότε και θα επανεξεταστούν τα μέτρα,

όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν για την εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολή e mail ενώ στις διοικητικές υπηρεσίες για τις περιπτώσεις που απατείται η παρουσία του δημότη, αυτή θα γίνεται κατά τις ώρες 10.00- 13.00 μετά από τηλεφωνικό ραντεβού

Στις οικονομικές υπηρεσίες

θα εξυπηρετούνται οι πολίτες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή mail ενώ θα υπάρχει υπάλληλος για την παραλαβή αιτήσεων. Η καταβολή των χρημάτων καλό είναι να γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου, ή με κάρτα και όχι με μετρητά.

Οι κοινωνικές δομές, η Κοινωνική υπηρεσία , οι οικονομικές υπηρεσίες , οι τεχνικές υπηρεσίες οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργούν κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολή e mail για την διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών.

Αναλυτικότερα οι αποφάσεις για κάθε υπηρεσία έχουν ως εξής:

Στο μεταξύ έχει ήδη ληφθεί απόφαση για το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών στις δημοτικές κοινότητες του δήμου.

Εξάλλου ,μέσα στο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις στα δημοτικά καταστήματα (πρώην δημαρχεία) σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Δέλτα, σε Σίνδο, Χαλάστρα, Κύμινα, Μάλγαρα, Καλοχώρι, Μαγνησία, Διαβατά και Βραχιά, οι οικονομικές υπηρεσίες, τα ΚΕΠ τα κτίρια Κοινωνικής Πολιτικής, τα αμαξοστάσια τα κλειστά γυμναστήρια, καθώς και τα αποδυτήρια των δημοτικών γηπέδων ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η απολύμανση στις τεχνικές υπηρεσίες.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει απολύμανση των Κέντρων Υγείας σε Διαβατά και Χαλάστρα από τον δήμο Δέλτα σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το δύσκολο έργο των γιατρών και των νοσηλευτών της περιοχής που εργάζονται πυρετωδώς αυτό το διάστημα, στο αστυνομικό τμήμα Σίνδου και στον αστυνομικό σταθμό Χαλάστρας.

Ραντεβού και για την εξυπηρέτηση στα ΚΕΠ

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού
COVID-19, γνωστοποιείται ότι σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου,
το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών
υλοποιούν έκτακτα μέτρα σχετικά με τη λειτουργία των ΚΕΠ, με σκοπό την προστασία των
υπαλλήλων και των πολιτών.

Ο Δήμος Δέλτα ενημερώνει ότι μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα λειτουργούν κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τους πολίτες.