Ξεκινά το Σαββατοκύριακο με μουσική σε καφέ και εστίαση

Μουσικά σε καφέ και εστίαση

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο με μουσική σε καφέ και εστίαση. Περαιτέρω χαλάρωση όλων των περιορισμών αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις που θα κάνουν οι ειδικοί. Αναλυτικότερα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για νέα χαλάρωση των μέτρων. Ολα δείχνουν πως θα ισχύουν τα εξής:

Μέσα στο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στις 12 Ιουνίου θα επιστρέψει η μουσική στα καταστήματα εστίασης. Μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση φαίνεται πως έπαιξαν τα κορονοπάρτι που σημειώθηκαν
στο ΑΠΘ αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Οσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, η πλήρης κατάργηση αναμένεται αργότερα μέσα στον Ιούνιο, ωστόσο προς το παρόν θα πάρει μία ώρα παράταση. Δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά
από τη 1:30 τη νύχτα και όχι από τις 00:30, όπως ισχύει σήμερα.
Παράλληλα, αύξηση αναμένεται και στο επιτρεπόμενο όριο προσκεκλημένων σε δεξιώσεις γάμων ή βαπτίσεων

Προνόμια στους εμβολιασμένους:

Τα μπόνους που εξετάζονται
Την ίδια στιγμή, σε ισχύ αναμένεται να τεθεί και στην Ελλάδα ένα από τα αποκαλούμενα «προνόμια» για τους πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα (7/5/2021) η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών Υγείας.

Η κυρία Θεοδωρίδου ερωτηθείσα για το αν θα ισχύσει και στην Ελλάδα η σύσταση διεθνών οργανισμών που λέει ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν θα κάνουν τεστ ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, παρά μόνο αν έχουν συμπτώματα, τόνισε ότι θα ισχύσει και στην χώρα μας. Ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό δεν μπορεί να ισχύσει για άτομα που έχουν κάνει μόνο την μία δόση του εμβολίου και πρόσθεσε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έρθουν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν θα χρειάζεται να κάνουν ούτε self test.


«Το πρώτο προνόμιο ήταν ότι εμβολιάστηκαν, ότι είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και να είναι ασφαλείς. Τα επόμενα προνόμια θα πρέπει να ζυγιστούν πολύ σωστά, ούτως ώστε να είναι προνόμια που μπορούν να κάνουν χρήση αυτοί μεν που έχουν εμβολιαστεί, αλλά χωρίς να δημιουργούνται έντονες διακρίσεις με τις επακόλουθες διαμαρτυρίες των ανθρώπων που έχουν ακόμα πλημμελώς εμβολιαστεί ή περιμένουν να εμβολιαστούν. Πάντως πάντα θα υπάρχει ένα μέτρο, ούτως ώστε να μη δοθεί η εντύπωση της πλήρους χαλάρωσης», απάντησε συγκεκριμένα η κ. Θεοδωρίδου.