Κλείνει η παραλία Θεσσαλονίκης για το κοινό

Κλείνει η παραλία Θεσσαλονίκης

Κλείνει η παραλία Θεσσαλονίκης για το κοινό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από κοινού με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφάσισαν την απαγόρευσης κυκλοφορίας στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης για συγκεκριμένες ώρες, ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, με τη συμμετοχή του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, Λάζαρου Μαυρόπουλου και άλλων ανώτατων αξιωματικών της ΓΑΔΘ, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, αποφασίστηκε πως η καλύτερη λύση για τη δημόσια υγεία είναι το κλείσιμο της Νέας Παραλίας.

Tο λουκέτο στη Νέα Παραλία πρόκειται να εφαρμοστεί από το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις καθημερινές, δηλαδή από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή,
η νέα παραλία θα είναι κλειστή από τις 14:00 μέχρι της 22:00. Τα Σαββατοκύριακα,
το λουκέτο θα διαρκεί περισσότερο, ήτοι από τις 08:00 έως τις 24:00.

Ο σχεδιασμός

Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό, θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους προς τη Νέα Παραλία, από το ύψος του Αγάλματος Βότση, δίπλα στον Λευκό Πύργο, μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής.

Τόσο στα κιγκλιδώματα όσο και σε εμφανή σημεία θα αναγράφονται οι ώρες που ισχύει η απαγόρευση.

Στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους στο σημείο από κοινό με άνδρες
της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες – Συστάσεις μόνο την πρώτη μέρα

Το μετρο τίθεται σε εφαρμογή από αύριο το μεσημέρι. Αύριο οι παραβάτες θα δέχονται τις συστάσεις των αστυνομικών προκειμένου να απομακρυνθούν από τη Νέα Παραλία.

Από την Τετάρτη, η «καμπάνα» για όσους παραβιάσουν το «λουκέτο» θα είναι βαριά, καθώς θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Κλείνει η παραλία Θεσσαλονίκης για το κοινό και άλλα νέα Επικαιρότητας εδώ

ακολουθήστε μας στο facebook

Δήλωση δημάρχου Θεσσαλονίκης για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας

Έλαβα μια οδυνηρή απόφαση, σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα. Από κοινού αιτηθήκαμε στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χαρδαλιά να άρει τη δυνατότητα κυκλοφορίας, δηλαδή να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες όλες τις ημέρες της εβδομάδας στο κομμάτι της Νέας Παραλίας από την Τρίτη 31 Μαρτίου.

Gepostet von Κωνσταντίνος Ζέρβας am Montag, 30. März 2020