Αρχίζουν τα Φανούρεια 2019 στο Ανατολικό

Ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού

«Η Βαλμάδα», διοργανώνει τα Φανούρεια 2019,

από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου 2019, στο Δημοτικό Σχολείο Ανατολικού με ώρα έναρξης 21.00 και είσοδο ελεύθερη. Θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις χορωδιών, μοντέρνου χορού, παραδοσιακού χορού κ.ά.

«Τα Φανούρεια, οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου που διοργανώνονται στο χωριό Ανατολικό, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι μια απτή απόδειξη ότι στο Δήμο Δέλτα η λαϊκή παράδοση δεν αναβιώνει απλώς αλλά συνεχίζεται αδιάκοπα. Τόσο απλά. Γιατί ποτέ δεν έπαψε ο κόσμος του κάμπου της Θεσσαλονίκης να ζει καθημερινά μαζί με τη γη και τη φύση.

Θέλω θερμά να συγχαρώ τους διοργανωτές και ιδίως τους ανθρώπους των πολιτιστικών συλλόγων για την ενασχόλησή τους με τη μετάδοση της λαϊκής μας πολιτιστικής κληρονομιάς από γενιά σε γενιά.

Προσκαλώ όλους τους δημότες μας, τους κατοίκους του Δήμου Δέλτα αλλά και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των όμορων περιοχών να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος