Έρχεται ζεστό χρήμα στα Ερασιτεχνικά σωματεία

λεφτά στα ερασιτεχνικά σωματεία

Έρχεται ζεστό χρήμα στα Ερασιτεχνικά σωματεία. Υπογράφεται εντός της ημέρας και από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη,
η Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία έχει ήδη υπογράψει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, η οποία αφορά στον «καθορισμό του πλαισίου, όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια κατανομής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα δικαιούχα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία».

Οι καταβολές θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, είναι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που έχουν ολοκληρώσει την αίτηση για την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, καλλιεργούν ένα ή περισσότερα αθλήματα, για τα οποία έχουν
λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν δηλώσει τον αριθμό των αθλημάτων που καλλιεργούν.

Το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχο σωματείο προκύπτει ως εξής:

  • Ως ποσό βάσης για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού των σωματείων που καλλιεργούν ένα άθλημα, ορίζεται το ποσό των 2.500 ευρώ.
  • Για τα σωματεία που καλλιεργούν περισσότερα του ενός αθλήματα, το ανωτέρω ποσό βάσης προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον καλλιεργούμενο άθλημα.

Στο μεταξύ, πλησιάζουν τα 2.000

τα απολύτως νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. Μέχρι και το μεσημέρι σήμερα (7/12), συνολικά 5.555 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο,
εκ των οποίων:

5.231 σωματεία προχώρησαν σε αίτηση
3.769 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (72,1%)
1.462 σωματεία αναμένεται να την ολοκληρώσουν (27,9%)
3.365 αιτήσεις σωματείων έχουν ελεγχθεί (89,3%)
1.852 σωματεία είναι απολύτως νόμιμα

Επιπλέον, δημοσιεύτηκε στο ΦεΚ (Β’, 5357) η Υπουργική Απόφαση του κ. Αυγενάκη με την οποία παρατείνεται, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία θεραπείας επί τυχόν παρατηρήσεων στις 3.769 αιτήσεις σωματείων, που έχουν ήδη υποβληθεί.

Επίσης, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 παρατείνεται και η προθεσμία ολοκλήρωσης των αιτήσεων των σωματείων εκείνων που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα συγκεκριμένα σωματεία θα έχουν περιθώριο «θεραπείας», επί τυχόν παρατηρήσεων στις αιτήσεις τους, έως τις 22 Ιανουαρίου 2021.