Η Ελληνική σημαία στην πρώτη Belharra.Ολοκληρώθηκε η τελετή ονοματοδοσίας και έπαρσης της ελληνικής σημαίας στη φρεγάτα «Κίμων», στα ναυπηγεία Λοριάν στη Γαλλία.

Η τελετή, που ξεκίνησε στις 14:00, τελέστηκε υπό την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ο οποίος μετέβη σήμερα στη Γαλλία συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας
Θανάση Δαβάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα Belharra «Κίμων», τύπου FDI, θα είναι η πρώτη από τις τέσσερις που
θα παραδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς, για την Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας για την παρουσία της σήμερα εδώ και για τη θερμή υποδοχή που μας επεφύλαξε. Ζούμε μία ακόμη απόδειξη της στενής σχέσης Ελλάδας-Γαλλίας, της συμφωνίας για τη στρατηγική μας σχέση. Σήμερα δεν είναι απλώς η παράδοση στην Ελληνική Δημοκρατία ενός εξαιρετικού πλοίου.

Είναι μια νέα ημέρα σε μια νέα εποχή. Η φρεγάτα Belharra “Κίμων” είναι ακριβώς ο συμβολισμός της εισόδου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ατζέντα “Ελλάδα 2030”, στη νέα εποχή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη γαλλική κυβέρνηση και τη Naval Group για τη συνεργασία και το εξαιρετικό αποτέλεσμα», είπε ο Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στην τελετή.