6 Μαρτίου:Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Τι κρύβεται πίσω από τον ορισμό του Bullying; Είναι μόδα των τελευταίων ετών; Γιατί μας απασχολεί τόσο συχνά μέσα από το διαδίκτυο, την τηλεόραση, τις συναναστροφές μας;
Ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) είναι καθημερινότητα πλέον στα σχολεία μας! Είναι καταστάσεις που πολύ συχνά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ευελπιστώντας να μην πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις. Είναι η λεκτική, σωματική, ψυχολογική βία που έχει αντίκτυπο στις ψυχές των παιδιών μας. Είναι περιστατικά που δεν πρέπει να αμελήσουμε ή να θεωρήσουμε πως λύθηκαν με τρόπο μαγικό.
Ποιος έχει μεγαλύτερη ανάγκη για υποστήριξη; Το θύμα; Που νιώθει ανυπεράσπιστο και βιώνει βία μη τολμώντας να μιλήσει; Μήπως ο θύτης; Που προσπαθεί να βελτιώσει την αυτοεικόνα του και να επιβάλει τη δύναμη του απέναντι στον αδύναμο; Το βέβαιο είναι πως είτε είναι οι μαθητές μας θύτες είτε θύματα, μέσα από τα φαινόμενα της βίας, οι εμπλεκόμενοι πάντα κάτι θέλουν να μας πουν…..κάτι που πρέπει να είμαστε εκεί για να το ακούσουμε και να υποστηρίξουμε.
Ας δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας και στους μαθητές μας….ευκαιρίες να μας μιλούν και να μοιράζονται τους προβληματισμούς και τις ανάγκες τους. Ευκαιρίες να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία ασφαλή.

Πάσιου Ευαγγελία
Φιλόλογος ειδικής αγωγής
Τοπική σύμβουλος Χαλάστρας

About kampanianews

admin kampanianews

View all posts by kampanianews

Οι φίλοι του KampaniaNews σχολιάζουν