Κορωνοϊος: 117 τα κρούσματα-Κλείνουν παιδότοποι, δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, κέντρα διασκέδασης

Κορονοιός νέα μέτρα

Στα 117 έχουν φτάσει τα κρούσματα στην χώρα μας, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδράς. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν για δύο εβδομάδες παιδότοποι, δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι καλλιτεχνικέων εκδηλώσεων δημόσιοι και ιδιωτικοί και κέντρα διασκέδασης.
Υπενθυμίζεται ότι έως χθες τα κρούσματα ήταν 99, εκ των οποίων και ο 66χρονος περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα που έχασε σήμερα τα ξημερώματα την ζωή του.
Να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση του ο κ. Τσιόδρας στην ουσία διέψευσε την καθηγήτρια Γιαμαρέλλου, η οποία λίγη ώρα πριν είχε μιλήσει για 34 νέα κρούσματα.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τα νέα κρούσματα τα 10 «ορφανά», ενώ άλλα 15 διερευνώνται ακόμα. Παράλληλα τόνισε ότι έχουν γίνει περισσότεροι από 2080 έλεγχοι, οι οποίοι έχουν γίνει στην περιοχή της Αττικής. Πρόσθεσε, δε, ότι οι έλεγχοι αυτή θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, σήμερα έλαβε εξιτήριο η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη, τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊου στην Ελλάδα που θεραπεύτηκαν.
«Είμαστε στην ουρά της γρίπης. Όσο μειώνονται τα περιστατικά της γρίπης, τόσο το σύστημα υγείας μας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα τα κρούσματα του κορωνοϊού», είπε ακόμη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Πρόσθεσε, δε, ότι «το σημαντικότερο μέτρο είναι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης».
«Το πιο σημαντικό μέτρο ο αυτοπεριορισμός»

Δείτε πόσο ευκολα μεταδίδεται