Επιστροφή χιλιάδων Παλαιστινίων στην Γάζα μετά την σίγηση των όπλων καθώς από τις 12:00 το μεσημέρι χθες τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού αναδιπλώθηκαν, ενώ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί η απελευθέρωση των 48 ομήρων, εκ των οποίων οι 20 είναι ζωντανοί.

Την ίδια ώρα, ένα ανθρώπινο ποτάμι εκτοπισμένων Παλαιστίνιων, έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής μετά την εκεχειρία. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατευθύνονται προς το βόρειο τμήμα της Γάζας, το οποίο έχει υποστεί σφοδρές βομβαρδιστικές επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις τους τελευταίους μήνες.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Γάζας, που διοικείται από τη Χαμάς, αναφέρει ότι περίπου 200.000 άνθρωποι έχουν επιστρέψει στο βόρειο τμήμα της περιοχής από την έναρξη της εκεχειρίας νωρίτερα σήμερα, μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής.

«Περίπου 200.000 άνθρωποι επέστρεψαν χθες στο βόρειο τμήμα της Γάζας», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, μιας δύναμης διάσωσης που λειτουργεί υπό την εξουσία της Χαμάς.

Ακολουθήστε το kampanianews στο Facebook