Έτσι θα ανοίξουν εστιατόρια-μπαρ-καφετέριες

Ετσι θα ανοίξουν οι καφετέριες

Έτσι θα ανοίξουν εστιατόρια-μπαρ-καφετέριες. Ο κύβος ερρίφθη και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ανοίγουν επισήμως στις 25 Μαΐου, νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί αρχικά. Στην απόφαση φαίνεται ότι συνέβαλε τρεις λόγοι:

-το γεγονός ότι τα κρούσματα στη χώρα μας είναι περιορισμένα
-ασκήθηκαν πιέσεις για να λειτουργήσει η αγορά δεδομένου ότι χιλιάδες συμπολίτες μας απασχολούνται σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες και υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερου ποσοστού ανεργίας


-Προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι συνέβαλε και το γεγονός ότι θα πρέπει να μοιραστεί ο κόσμος ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός κυρίως στις πλατείες.

Τις προϋποθέσεις λειτουργίας για εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες ανακοίνωσε ο υφυπουργός
Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών υγείας.

Με βάση τις προϋποθέσεις που έθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης έπειτα από συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών θα ισχύσουν τα εξής:
-Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανα 2 τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας (ΣΩΕΕΛ).

-Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών δεν δύναται να υπερβαίνει τον επιτρεπόμενο μέγιστο
αριθμό πελατών που επιτρέπεται από την αρχική άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

-Η υπαίθρια επιφάνεια (ΥΕ) είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος όπου η επιχείρηση δύναται να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα.

-Η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια (ΗΕ) είναι το εμβαδόν εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

-Η δυνατότητα της χρήσης εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας (ΗΕ) προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου πλάτους (Π) και ύψους (Υ) σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο που δύναται να αφαιρεθεί/ουν.

Προϋποθέσεις ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων


-Το επιτρεπόμενο βάθος (Β) που ορίζει την ΗΕ είναι διάσταση κάθετη προς την πλευρά (Π) και ορίζεται ως εξής:

α. Όπου το ύψος (Υ) του ανοίγματος ≥ 2 μέτρων τότε το βάθος (Β) ορίζεται ως (Β)=1,6 Χ (Π). Η ΗΕ ορίζεται ως το γινόμενο (Π) Χ (Β). (Παράρτημα 1)

β. Όπου το ύψος (Υ) του ανοίγματος ≥ 1 μέτρου τότε βάθος (Β) ορίζεται ως (Β)=0,8 Χ (Π). Η ΗΕ ορίζεται ως το γινόμενο (Π) Χ (Β).

γ. Οι ανωτέρω διατάξεις α και β δύναται να λειτουργούν συνδυαστικά σε χώρους εστίασης με ανοίγματα σε δύο και περισσότερες πλευρές.

γ. Τα υποστυλώματα ή οι διακοσμητικές στήλες έως πλάτος 0,5 μ που διακόπτουν την συνέχεια της πλευράς (Π) δεν λαμβάνονται υπόψη και δεν μπορούν να υπερβαίνουν το είκοσι τοις εκατό (20%) της επιφάνειας της πλευράς.
-Στην περίπτωση που δύναται να ανοίξει η οροφή του καταστήματος (κινητό προστέγασμα), επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων καθ’ όλη την επιφάνεια του ακάλυπτου χώρου.

-Επιτρέπεται απόκλιση έως οκτώ τοις εκατό (8%) σε κάθε διάσταση.

Δείτε παρακάτω το διάγραμμα