Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία

Φονικός σεισμός στην Αλβανία

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία. Κτίρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα από την ισχυρή δόνηση, παγιδεύοντας τα θύματα στα συντρίμμια.

Υπό τα αγωνιώδη βλέμματα των κατοίκων, οι διασώστες ψάχνουν εξονυχιστικά στα ερείπια, απ’ όπου κατά διαστήματα ακούγονται ακόμη οι κραυγές των εγκλωβισμένων. Μόλις καταφέρνουν να βγάλουν κάποιον έξω, ο θρήνος μετατρέπεται σε χαρά.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Άμυνας, οι νεκροί είναι 18. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν στο Δυρράχιο και την κωμόπολη Θουμάνι, στα βόρεια των Τιράνων. Στη γειτονική πόλη Κούρμπιν, ένας 50χρονος σκοτώθηκε όταν πήδηξε πανικόβλητος από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Ένας άλλος άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς ο δρόμος υποχώρησε λόγω του σεισμού.

Στο Θουμάνι, οι διασώστες ψάχνουν σε ό,τι απέμεινε από ένα πενταόροφο κτίριο. Οι ένοικοι που διασώθηκαν φωνάζουν τα ονόματα των δικών τους ανθρώπων, ελπίζοντας ότι θα πάρουν απάντηση.

Σ΄ ένα σύντομο διάγγελμα μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τον καταστροφικό όπως χαρακτήρισε τον σημερινό σεισμό των 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δεσμεύτηκε ότι τα σωστικά συνεργεία θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να σώσουν τις ανθρώπινες ζωές από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος. Ο Ράμα ανέφερε ότι μέχρι τώρα απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία 41 άτομα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται εγκλωβισμένα δεκάδες άλλα.

Κάλεσε τον αλβανικό λαό να δείξει ιδιαίτερη αλληλεγγύη, υπομονή και ηρεμία.