Τι απαντά ο Δήμος Δέλτα στον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου για την Αλκυονίδα

Δήμος Δέλτα

Απάντηση για όλα όσα είπε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου έρχεται από την πλευρά του Δήμου Δέλτα με την τοποθέτηση

του Αντιδημάρχου Κου Αλμπάνη που εκφράζει όλη την παράταξή του και βεβαίως τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Κος Αλμπάνης τόνισε:

Τα αδέσποτα έχουν βρει καταφύγιο στο δήμο Δέλτα καθώς η διοίκηση έκανε πράξη τις δεσμεύσεις της και αποχώρησε από τον φαύλο κύκλο της «Αλκυονίδας».

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι μηχανορραφίες και οι ίντριγκες δεν μας αφορούν σαν διοίκηση του δήμου Δέλτα.

Αποφασίσαμε

στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να αποχωρήσουμε από την Αλκυονίδα διότι διαπιστώσαμε ότι ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του προγράμματος με την σύμπραξη των τριών δήμων Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Δέλτα ήταν αίολος.

Προφανώς έγινε σαφές ότι δεν μπορεί να ενταχθεί ο δήμος Ωραιοκάστρου στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την χρηματοδότηση της «Αλκυονίδας» και αυτή η συνθήκη προκάλεσε άγχος στον επικεφαλής του δήμου ο οποίος εκ των υστέρων εκτοξεύει βέλη ανυπόστατων χαρακτηρισμών σε βάρος του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων του δήμου Δέλτα.

Με έλλειψη ψυχραιμίας και κροκοδείλια δάκρυα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου επιχειρεί να σώσει την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε με την προχειρότητα που εκπόνησε τον σχεδιασμό για την διοίκηση του φορέα αψηφώντας μια σειρά από συνεννοήσεις και συνεργασίες έγιναν με τον δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη.

Στο μεταξύ από τις 27/12/2020 που έγινε η συγκρότηση του οριακά νόμιμου και αμφιλεγόμενου ΔΣ της Αλκυονιδας και ο δημαρχος Δελτα που ανείγγειλε την δημοσίως αποχώρηση του από το ΔΣ κανενας Δήμαρχος δεν εποικηνωνισε μαζί του ωστόσο τώρα που διαπίστωσαν ότι έρχεται το τέλος του εγχειρήματος προσπαθούν με συκοφαντίες και λάσπη να μετατοπίσουν τα λάθη και το βάρος της ευθύνης.

Στο μεταξύ λίγη ώρα πριν αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα να αποχωρήσει από την Αλκυονίδα η πρόεδρος του φορέα (που εξελέγη οριακά με πέντε ψήφους από τις εννιά) και δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο δήμο Δέλτα, υπέβαλλε την παραίτηση της στο δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Παρολ αυτά η δημοτική αρχή έχοντας αποσπάσει τη θετική ψήφο του μεγαλύτερου μέρους των δημοτικών συμβούλων διέκρινε ότι η Αλκυονίδα δεν μπορεί να προχωρήσει και υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση του δημάρχου για αποχώρηση.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο δήμος Δέλτα εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων έχοντας σύμβασεις με κτηνιάτρους ανά δημοτική ενότητα για την στείρωση,αποπαρασίτωση και εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς επίσης με περισυλλογέα για την διαχείριση των επιθετικών ζώων και την μεταφορά τους σε καταφύγιο και με την βοήθεια των φιλοζωικών οργανώσεων έχει πετύχει να οργανώσει το θέμα των αδέσποτων.

Παράλληλα προχωρά τον σχεδιασμό για τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου.

Στο δήμο Δέλτα πιστεύουμε ότι πολιτική είναι οι πράξεις και όχι οι θεωρίες συνωμοσίας και η λασπολογία.

Οι φίλοι του KampaniaNews σχολιάζουν