Συγκέντρωση Προέδρων Γ Εθνικής κατά της αναδιάρθρωσης.

Συγκέντρωση Προέδρων από ομάδες της Βόρειας Ελλάδος που αγωνίζονται στην Γ Εθνική έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Οι ομάδες μέσο των Προέδρων τους εξέδωσαν ψήφισμα και επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινήσεις.
Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

«Όπως γνωρίζετε, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς οι συμμετέχουσες ομάδες να τελούν σε γνώση όλων των αγωνιστικών όρων που σύμφωνα με το ισχύον Αθλητικό Δίκαιο, τους νόμους και τους κανονισμούς που πρέπει να διέπουν την διοργάνωση ενός αξιόπιστου, φερέγγυου, δικαίου και άρτια οργανωμένου πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα

με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης της ΕΠΟ και κατά παράβαση του ΚΑΠ έγιναν δεκτές οι μονομερείς ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού με κύκλους της SUPER LEAGUE για την αιφνίδια αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ,χωρίς να συνυπολογισθούν οι αλυσιδωτές παρενέργειες σε ολόκληρη την εθνική πυραμίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει πρωτάθλημα, με προκήρυξη πλήρη από αστερίσκους και παραπομπές και με ουσιαστικές ελλείψεις όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων και την τύχη τους στα φετινά Πρωταθλήματα.


Η προκήρυξη του πρωταθλήματος μας

στα άρθρα 14 και 15 περί προβιβασμού και υποβιβασμού ,Δεν καθορίζει επακριβώς την θέση των ομάδων μας μετά την επικύρωση της βαθμολογίας αλλά κατά παγκόσμια πρωτοτυπία

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Γ’ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE.


Είναι αδιανόητο

να εξαρτάται το αγωνιστικό μέλλον των ομάδων μας από αόριστα και αδιαφανή κριτήρια δήθεν αναλογικότητας με τους αριθμούς που θα αποφασιστούν για την FOOTBALL LEAGUE.Και αν ισχύσει η φημολογούμενη αναδιάρθρωση είναι βέβαιη η καταστροφή όλων των ομάδων και όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Αναμένεται να τιναχθεί στον αέρα το φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, καθώς οι πρώτες ομάδες ουσιαστικά δεν θα ανέβουν κι όσες υποβιβασθούν θα χάσουν δύο κατηγορίες.

Οι αποφάσεις για την αναδιάρθρωση ελήφθησαν ερήμην των ομάδων μας αλλά και των ΕΠΣ, καθώς η ΕΠΟ απέφυγε να οργανώσει μία ανοικτή διαβούλευση. Η ΕΠΟ δυστυχώς άγεται και φέρεται από τα μεγάλα συμφέροντα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που εκλέγει την συντριπτική πλειοψηφία της διοίκησης της. Η παρούσα Ε.Ε. της ΕΠΟ ανέχεται προκλητικές αντικαταστάτες και παράνομες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού. Η επιχειρούμενη πραξικοπηματική αναδιάρθρωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου παραβιάζει ευθέως τον ΚΑΠ που στο άρθρο ρητά προβλέπει ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση ισχύει από την μεθεπόμενη περίοδο και βεβαίως την ίδια ακριβώς jus cogens διάταξη του άρθρου του Ν.2725/1999! Κατά την συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ την 25.10.2018 πρόκειται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την συμπλήρωση των εκκρεμών προκηρύξεων.

ΕΠΕΙΔΗ

η συνολική αναδιάρθρωση επαγγελματικού κι ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι νομικά ανυπόστατη, καθώς εκτός του ότι αντίκειται στο ισχύον Αθλητικό Δίκαιο, Ομοσπονδιακό και Δημόσιο, δεν ερείδεται σε νεότερο αθλητικό νόμο,


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ


Και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την επιχειρούμενη παράνομη αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής κατηγορίας,


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως αντικειμενη στον ΚΑΠ και στο Νόμο την προκήρυξη του πρωταθλήματος μας,
ΚΑΛΟΥΜΕ την ΕΠΟ κατά την επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, να μην προβεί στην αναδιάρθρωση, άλλως να αναστείλει την εφαρμογή της μέχρι την μεθεπόμενη περίοδο κι αφού προηγηθεί ανοικτή διαβούλευση με τα σωματεία μας, σε αντίθετη περίπτωση
ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα ζητήσουμε παροχή εννόμου προστασίας από το Διαιτητικο Δικαστήριο και κάθε άλλο αρμόδιο δικαστήριο.
Απο την παρούσα συγκέντρωση εξουσιοδοτήθηκε
ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ αποτελούμενη απο τα εξής Σωματεία :
Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ – ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΔΡΩΝΗΣ.
Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΙΛΙΔΗΣ
Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΩΜΑΤΕΙΑ :
ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ-ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΠΑΟ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ-ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ-ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ-ΑΚΑΔ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΛΚΙΣ-ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΟ ΤΡΙΓΛΙΑΣ-ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ-ΒΕΡΟΙΑΣ-ΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ-ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.