Σπαράζουν τα λόγια της μάνας του αδικοχαμένου Μάριου

Τα λόγια της μάνας του Μάριου

Σπαράζουν τα λόγια της μάνας του αδικοχαμένου Μάριου. Στους επικήδειους που εκφώνησαν στον ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στο Πικέρνι Αρκαδίας ο πατέρας και η μητέρα του πιλότου του F – 4 Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα έβγαλαν την τεράστια θλίψη, την οδύνη, τον απίστευτο πόνο που νιώθουν για την απώλεια του παιδιού τους και έκαναν όλο τον κόσμο που ήταν στο ναό να δακρύσει.

Ανάμεσά τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και όλοι όσοι τους άκουσαν δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.
Πρώτος αποχαιρέτησε τον πιλότο του F – 4 Φάντομ, που συνετρίβη στην Ανδραβίδα ο πατέρας του.
Στηv συνέχεια ακολούθησε η μητέρα του.
Ο αποχαιρετισμός της ήταν σπαρακτικός. Μίλησε με δάκρυα στα μάτια για την καλοσύνη του παιδιού του, για την αγάπη του για την Πολεμική Αεροπορία και του είπε το δικό της συγκλονιστικό αντίο.

«Σπαράζουν τα λόγια της μάνας Μάριε αγόρι μου

γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός. Δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Ήσουν δοτικός.
Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παππούδες σου, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου την Ζωή μας. Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος.

Λάτρευες την ταχύτητα τις μηχανές τα αεροπλάνα. Έθεσε ψηλούς στόχους και και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα
ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της.
Για μένα ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου.

Ο Αγγελάκος μου, ο Άγγελός μου που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο ναξερες θα μου λείψεις.

Θα αφιερώσω δυο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη σε όλους τους ικάρους που χάθηκαν και θα συνεχίσουν
να πετάνε για την πατρίδα μας. Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι παιδί μου και όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου Μάριος πέθανε υπέρ πατρίδας ! Αθάνατος!», είπε η μητέρα του πιλότου του F – 4 Φάντομ.

Σπαράζουν τα λόγια της μάνας του αδικοχαμένου Μάριου

Ακολουθήστε μας στο facebook