Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής στον Έβρο

Σε επιφυλακή ο Έβρος

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής στον Έβρο . Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται το λιμενικό στο Αιγαίο, αλλά και ο στρατός και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, καθώς αυξάνεται η πίεση που δέχεται η Ελλάδα στα σύνορά της με την Τουρκία, όπου καθημερινά επιχειρούν μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα μας.


Μετά τη χθεσινή έντονη μέρα στο Αιγαίο και σήμερα, Τρίτη, 4 φουσκωτά σκάφη προσπάθησαν να φτάσουν από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά με 150 μετανάστες, με το λιμενικό να καταφέρνει να τους αποτρέψει μεταξύ Χίου και Σάμου.
Δύσκολο καλοκαίρι περιμένουν όμως και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο, όπου έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», καθώς καθημερινά εκατοντάδες μετανάστες επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα μας, με τη μεγαλύτερη πίεση να καταγράφεται στα σημεία όπου δεν υπάρχει φράχτης.

Η εικόνα της πίεσης που δέχεται η Ελλάδα στα σύνορά της με την Τουρκία, αποτυπώνεται στις συλλήψεις που έχουν γίνει, τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open, ο Μάιος ήταν το κομβικό σημείο που σήμανε τον συναγερμό.

Τον Μάιο του 2021 είχαν γίνει στο Αιγαίο 133 συλλήψεις ενώ φέτος έχουν γίνει -μέχρι στιγμής- 355 συλλήψεις.
Αντίστοιχα στον Έβρο τον περσινό Μάιο είχαν γίνει 266 συλλήψεις, ενώ φέτος, έχουμε ήδη 320 συλλήψεις.

Η ΕΛΑΣ έχει πληροφορίες για τα οργανωμένα κυκλώματα παράτυπων μεταναστών, οι οποίες κάνουν λόγω ακόμη και για δωρεάν μεταφορά μέχρι τον Έβρο και δωρεάν βάρκες. Οι Έλληνες συνοριοφύλακες καταγγέλλουν ότι οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες συμμετέχουν ενεργά στο να περάσουν οι παράτυποι μετανάστες στο ελληνικό έδαφος.
Ακολουθήστε μας στο facebook