Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε στη Μιανμάρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ), προσθέτοντας ότι ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Μετρήσεις άλλων ινστιτούτων εκτιμούν ότι η δόνηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Ειδικότερα το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USGS) κάνει λόγο για σεισμό 7,7 Ρίχτερ,
ενώ το Κέντρο Δικτύων Σεισμών της Κίνας (CENC) δήλωσε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 7,9 βαθμών.
Ο σεισμός στη Μιανμάρ με επίκεντρο κοντά στην πόλη Μανταλέι -με πληθυσμό 1,2 εκατ. κατοίκων-
έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Μπανγκόκ της γειτονικής Ταϊλάνδης.
Myanmar'da 7.7 büyüklüğünde #deprem meydana geldi!
— Bünyamin Güler (@bnymnguler) March 28, 2025
pic.twitter.com/YaFSfOLtWh
Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τις επιπτώσεις του σεισμού στη χώρα, η οποία βρίσκεται εν μέσω εμφυλίου πολέμου.
Βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, χωρίς η γνησιότητά τους να έχει επιβεβαιωθεί, δείχνουν
ένα ψηλό κτίριο να κατεδαφίζεται στην Μπανγκόκ. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημα ενημέρωση
για ζημιές ή για θύματα.
Ωστόσο, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ Ναϊπιντάου δήλωσαν ότι δρόμοι «λύγισαν» από τη δύναμη των δονήσεων και κομμάτια από οροφές έπεσαν από κτίρια.
Όσον αφορά την Ταϊλάνδη, ο σεισμός «χτύπησε» την πρωτεύουσα της χώρας, όπου αναφορές κάνουν λόγο για κατάρρευση δεκάδων κτιρίων και ουρανοξυστών. Συγκεκριμένα υπάρχουν αναφορές για 43 παγιδευμένους εργάτες κάτω από ουρανοξύστη που κατέρρευσε.