Πόσο πολύ αγαπούν οι έφηβοι τα βιβλία; Με την Ευαγγελία Πάσιου

Επίσκεψη στην βιβλιοθήκη Χαλάστρας

Πόσο πολύ αγαπούν οι έφηβοι τα βιβλία;. Όσο τους επιτρέπουν οι συνθήκες , θα μπορούσε κάποιος να πει. Όσο παίρνουν ερεθίσματα από την οικογένεια τους αλλά και όσο το σχολείο τους οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση.
Σήμερα στα πλαίσια δραστηριοτήτων φιλαναγνωσίας, το γυμνάσιο Αξιού επισκέφτηκε τη δημοτική βιβλιοθήκη Χαλάστρας Δ. Κ. Χαντές.
Αναγνώρισαν όλα τα παιδιά ότι το κτίριο της βιβλιοθήκης αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας. Παρά τους αρχικούς δισταγμούς κάποιων παιδιών ότι «αποκλείεται εμείς να ανοίξουμε βιβλίο…», τα περισσότερα από αυτά βρήκαν ένα θέμα που τους κέντρισε το ενδιαφέρον, τεχνολογία, τέχνη, αστυνομικά μυθιστορήματα….
Φεύγοντας κάποιοι από τους μαθητές δανείστηκαν το πρώτο τους βιβλίο και δήλωσαν ότι σίγουρα θα την επισκεφτούν ξανά….
Η δράση αυτή συνδυάστηκε με επίσκεψη στο κτίριο του ΕΠΑΛ Χαλάστρας, όπου οι μαθητές στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια και πήραν σημαντικές πληροφορίες, καθώς σε λίγο καιρό θα κληθούν να αποφασίσουν τον κατάλληλο για αυτούς τύπο Λυκείου.
Όπως και να ‘χει οι έφηβοι είναι πάντα ανοιχτοί σε νέα ερεθίσματα όσο κι αν θέλουν κάποιες φορές να δείχνουν ότι δεν τους απασχολεί και πολύ….. Ο ρόλος του σχολείου βρίσκει την ουσία του μέσα από τέτοιες δράσεις και δραστηριότητες

Ευαγγελία ΠάσιουΕυαγγελία Πάσιου
Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής
Μέλος του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Χαλάστρας.